Korona ušla u Okružni zatvor u Leskovcu: Zaražen jedan radnik, 19 poslato u samoizolaciju

* Još jedan pripadnik Službe za obezbeđenje i jedno osuđeno lice nalaze se na bolničkoj nezi zbog određenih zdravstvenih tegoba * Nema zaraženih osuđenika

  • 0
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik

Foto ilustracija: Shutterstock

Kod jednog pripadnika Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Leskovcu, utvrđeno je prisustvo korona virusa, navode iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako ističu, još jedan pripadnik Službe za obezbeđenje i jedno osuđeno lice nalaze se na bolničkoj nezi zbog određenih zdravstvenih tegoba, ali kod njih nije utvrđeno prisustvo virusa Covid19.

- Iz mera predostrožnosti u samoizolaciji u kućnim uslovima nalazi se 19 zaposlenih za koje se pretpostavlja da su imali kontakt sa gore navedenim obolelim komandirom. Uprava Zavoda je sa njima u svakodnevnom kontaktu i oni se dobro osećaju - navode iz Uprave.

Dodaju i da nekima od njih za dva dana, 4. aprila, ističe karantin od dve nedelje i većina njih nema nikakve simptome korone.

- Međutim, bez obzira na istek karantina i njihovo dobro zdravstveno stanje, oni će se vratiti na posao tek pošto se testiraju na prisustvo ovog virusa - kažu i dodaju:

- Još jednom podsećamo da se svim zaposlenima koji dolaze u smenu na ulasku uzavod meri bezkontaktnim toplomerom telesna temperatura i da se u slučaju povišene temperature onih odmah vraćaju kući uz obavezu da se jave lekaru.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija saopštavaju i da zavodi imaju potrebna dezinfekciona sredstva, zaštitne maske za lica, rukavice, a dezinfekcija svih prostorija se obavlja više puta u toku dana.

- Zavodima se redovno dostavljaju zaštitne maske koje osuđena lica proizvode u četiri zatvora (KPZ u Sremskoj Mitrovici, KPZ u Nišu, KPZ u Požarevcu - Zabela i KPZ za žene u Požarevcu). Dnevno se proizvede oko 6.000 zaštitnih maski - navodi se u saopštenju.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Stručnjaci o broju zaraženog medicinskog osoblja u zdrastvenim ustanovama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA