Samohrana majka i profesorka iz Niša ostala bez kuće u požaru: Nemam uslova za rad, ćerka mi pati

Aleksandra Marjanović iz Niša i njena ćerka (12) ostale su bez krova nad glavom, odeće, tehnike i nameštaja u vatrenoj stihiji

  • 5
Požar, DImitrovgrad, profesorka Aleksandra Marjanović

Foto: Privatna arhiva

Profesorku srpskog jezika Aleksandru Marjanović iz Niša, zaposlenu u dimitrovgradskoj gimnaziji Ćirilo i Metodije, zadesila je tragedija usred vanrednog stanja - kuća u kojoj je živela sa svojom ćerkom (12) izgorela je u požaru pre 10 dana.

Kako priča za portal Telegraf.rs tog jutra kada je izbio požar, oko 10 časova, njena ćerka bila je u kući, a samo pukom srećom izbegnuta je veća nesreća.

- Ćerka je spavala, a ja sam krenula u nabavku. Požar je izbio u 10.15, sreća te nisam otišla u tom momentu, i što sam se zadesila u kući za vreme požara - počinje profesorka.

Kako navodi, uzrok je stari odžak, a u plamenu im je izgorelo gotovo sve.

- Stradalo nam je sve što smo imale, i od tehnike, i odeće, nameštaja... Jedan zid je skoro totalno odvaljen, uništen je i parket. Vrata i prozori su takođe uništeni, a samo za njihovu zamenu potrebno je oko 6.000 evra - objašnjava naša sagovornica, inače samohrana majka.

Posle tragedije, kucala je na mnoga vrata kako bi mogla sa svojom ćerkom da se skloni negde gde bi imale pristojnije uslove za život. Opština im je našla privatan smeštaj, ali ona i dalje mora da snosi deo troškova.

- Pola kirije treba da plaćam ja, jer sam zaposlena. U ovim uslovima, i to je izdatak. Od škole sam dobila polovnu odeću, koliko je ko skupio. Ćerka je bila žrtva vršnjačkog nasilja zbog čega sada ide u školu u Pirotu. Samo njena mesečna karta košta 4.800 dinara - priča Aleksandra.

Dodaje i da je gotovo nemoguće da radi sa svojim učenicima, jer ono što joj je najneophodnije za rad - računar i dobru internet konekciju - nema.

Ćerka sanja požare

 

- Radim sa telefonom koji je jako loš, koliko uspem da im pošaljem neki domaći, dok radimo u ovim uslovima, online. Problem je i sa ćerkom jer ne može da uspe da se konektuje, ovde nam je loša mreža, računar nemamo, lovimo mreže i mučimo se, nije uspela da pošalje pismeni. I ona pati za svojim stvarima, ponovo je sanjala neke požare - priča profesorka.

Kako navodi, kuća nije u potpunosti uništena i postoji mogućnost da se renovira, ali joj je za to potreban materijal i novac.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete, profesorku Aleksandru Marjanović možete da pozovete na broj telefona 066/088-807.

Video: Marija Šerifović ceo honorar od koncerta daje Anji koja je u požaru izgubila roditelje, brata i pse

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koko

    2. april 2020 | 22:23

    Mrzim kada čujem da je dete trpelo nasilje u školi i još zbog toga ide u drugu školu. Sramota za sistem koji i ne postoji. Dajte broj da svako može po malo da uplati i tako će se skupiti novac za njih dve.

  • Bor

    3. april 2020 | 07:52

    A što nije imala osiguranje za slučaj požara,zemljotresa,...,i sada bi hila mirna a ne pomoć države i ljudi,pomoć je jeftinija.

  • Lord

    5. april 2020 | 09:09

    Verovatno odavno nije ociscen odzak, mali trosak, a eto, steta ogromna...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA