≫ 

Bio je vedrog duha, preminuo je od korona virusa: Lekari iz Svilajnca se oprostili od dragog kolege

Minutom ćutanja odali počast i preminuloj koleginici iz Niša

  • 15
Dr Goran Ivanković

Printskrin:Youtube/Kanal M RTV

Zdravstveni radnici Doma zdravlja u Svilajncu oprostili su se danas od kolege dr Gorana Ivankovića (57), za kojeg je direktor bolnice u Ćupriji potvrdio da je preminuo od posledica korona virusa.

Dr Ivanković, specijalista urologije, bio je šef odeljenja urologije u Opštoj bolnici u Ćupriji, ugledni lekar i humanista koga pamte brojni pacijenti i kolege iz Pomoravskog okruga.

Na komemoraciji je govorila dr Vera Branisavljević, direktorka Doma zdravlja u Svilajncu, nakon čega su kolege minutom ćutanja odale poslednju poštu preminulom lekaru, ali i prethodno preminuloj koleginici iz Niša Biljani Natić Ljumović, prvoj žrtvi korona virusa zdravstvenom radniku.

- Doktora Gorana Ivankovića svi manje više znamo iako nije bio član našeg kolektiva. Dugo godina su specijalisti iz Ćuprije dolazili da gledaju naše pacijente. Onoliko koliko ga ja poznajem, to je čovek vedrog duha, to je čovek uvek spreman na konsultaciju, na priču iz života a ne samo iz medicine. Po podacima o njemu, bio je jedna svestrana ličnost, nije bio usko orijentisan samo na medicinu, na poslove i obaveze lekara. Preminuo je pre dva dana od korone u KBC "Zemun" - rekla je dr Branisavljević.

Dodala je da je dr Ivanković voleo planinarenje.

- Imao je dosta priznanja iz tih oblasti. Želja mu je bila da bude oficir a na kraju se odlučio za medicinu, voleo je da sakuplja eksponate oružja, pisao je dosta naučnih radova, svesrdno se davao svom poslu i posebno se bavio endemskom nefropatijom. Neki njegovi su radovi bili čak objavljivani u međunarodnim časopisima, sve to potvrđuje prvu rečenicu da je bio široka ličnost a uz sve to visokostručan i human čovek, koji se tako ponašao i prema svojim kolegama i prema svojim pacijentima.

Dr Goran Ivanković sahranjen je danas na gradskom groblju u Paraćinu.

Video: Pretrpane bolnice u Francuskoj i snimci koji lede krv u žilama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA