≫ 

Heroji za volanom čekaju po 36 sati na granici: Dok sve stoji zbog korone, njihovi točkovi se okreću

Vozač iz Čačka navodi da su na granicama zbog vanrednog stanja kontrole veoma rigorozne

  • 4
Vozači, gužva, granica Kolone vozila na granicama za vreme epidemije korona virusa, Foto: RINA.rs

I pored svih modernih zanimanja koja su poslednjih godina postala najpopularnija, sada je ipak ceo svet na leđima medicinskih radnika, prodavaca, ali i vozača jer točak na njihovim kamionima i dalje se okreće kako bi u Srbiju stiglo sve što je neophodno. Višednevna čekanja na granicama, strah i strepnja dok prolaze kroz žarišta korone - njihova su svakodnevica.

- Za nas nema odmora, radimo i sada u vanrednoj situaciji. Prethodnih meseci dok vlada pandemija korona virusa prošao sam kroz Holandiju, Nemačku, Češku i Slovačku. Pre smo na granicama čekali dva do tri sata, a sada se čeka čak 36 sati, često je vrlo teško za podneti - rekao je za RINU, Mirko Starčević, vozač iz Čačka.

Kako kaže, u Nemačkoj i Holandiji nema većih problema, život se odvija normalno, međutim u to nije slučaj sa svim zemljama kroz koje je nedavno prolazio.

Vozači, gužva, granica Zbog ogromnih gužvi čeka se i do 36 sati, Foto: RINA.rs

- U Češkoj ukoliko bez maske izađete da sipate gorivo, odmah vam pišu kaznu od 200 evra, na ulazu u Mađarsku stoji doktor koji vam meri temperaturu i kontrole su zaista rigorozne, a sve to utiče da ovaj naš težak i stresan posao, postane još teži - kaže ovaj Čačanin.

Kada je Mirko iz Nemačke pre dve nedelje došao u Srbiju, poslat je u karantin. Iz kabine dva sa dva, sada je zatvoren u sobi u stanu, jer vodi računa da dok ne prođe period inkubacije svoju porodicu ne izlaže opasnosti.

- Ovo je izuzetno težak period za sve nas vozače, jer ti momenti kad nismo u kamionu znače nam da završimo sve obaveze koje nas čekaju, sada je sve to svedeno na minimum - izjavio je Mirko.

Vozači, gužva, granica Kilometarske kolone, Foto: RINA.rs

Ovog vozača, za nekoliko dana očekuje novi put, seda za kamion i ponovo vozi do Nemačke. Već je spreman na brojne peripetije, čekanja na granici i višesatne kontrole, jer u doba korone to je neizbežna slika sa kojom žive heroji za volanom.

Video: U pojedinim delovima Beograda gužve, negde prazno

(Telegraf.rs/RINA.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA