≫ 

Vojska Srbije uređuje Sportsku dvoranu "Aleksandar Nikolić" za privremenu bolnicu

Danas je u ovoj hali postavljeno 300 vojničkih kreveta, a narednih dana nastaviće se sa obezbezbeđenjem svih neophodnih uslova - rekao je major Milan Gujanica

  • 1
Dvorana Aleksandar Nikolic

Foto: mod.gov.rs

Pripadnici Vojske Srbije nastavili su danas angažovanje na uređenju prostora za privremenu bolnicu u Sportskoj dvorani “Aleksandar Nikolić” u Beogradu. Juče su završili svoj deo posla na uređenju prostora za privremenu bolnicu u sportskoj hali “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu, a isti zadatak očekuje ih i u beogradskoj Areni.

Kako je istakao portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica, danas su u nekadašnjoj Hali “Pionir” pripadnici Vojske Srbije postavili vojničke krevete i obezbedili kapacitete za smeštaj pacijenata zaraženih koronavirusom s lakšim simptomima.

- Danas je u ovoj hali postavljeno 300 vojničkih kreveta, a narednih dana nastaviće se sa obezbezbeđenjem svih neophodnih uslova po uzoru na postojeće na Beogradskom i Novosadskom sajmu i u hali Čair u Nišu - rekao je major Gujanica.

Vojska Srbije uredila je privremenu bolnicu za smeštaj lica sa lakšom kliničkom slikom oboljenja od Covid-19 na Beogradskom sajmu gde je obezbeđeno 3.000 kreveta. Zadatak Vojske na Sajmu je spoljna služba obezbeđenja, kao i organizacija osnovnih životnih potreba vezanih za smeštaj i ličnu higijenu i spoljna dezinfekcija na Sajmu.

Takođe, uređene su privremene bolnice i na Novosadskom sajmu i u niškoj hali Čair, a Vojnomedicinski centar na Karaburmi pretvoren je u privremenu bolnicu sa 100 ležaja, sa potpunim snabdevanjem kiseonikom.

Pripadnici Vojske Srbije angažovani su i na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, zatim obezbeđenju zdravstvenih centara, na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice, na obezbeđenju objekata za zdravstveni nadzor za naše građane koji dolaze iz inostranstva, obezbeđenju prihvatnih i centara za azil i većeg broja socijalnih ustanova za odrasla i stara lica.

Video: Vojska uredila bolnicu za 10 dana: Još 100 ležajeva za srednje i najteže obolele od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA