≫ 

"Darija Kisić napadnuta na društvenim mrežama zbog porekla i izgleda, na najpogrdniji način"

Dr Kisić Tepavčević postala je žrtva najbestidnijeg napada, samo zbog toga što je žena - izjavio je zaštitnik građana. Otkrivamo njeno poreklo i fotografije

Darija Kisić Tepavcević Printskrin: Tanjug, Foto: Tanjug/Tanja Valič, Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević, Tanjug/Dragan Kujundžić

Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je danas da su beskrupulozne uvrede, koje su na račun zamenice direktora Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batutu” Darije Kisić Tepavčević, prethodnih dana upućivane putem društvenih mreža.

U saopštenju dostavljenom medijima, Pašalić navodi da je ona u tim objavama nazivana “najpogrdnijim imenima i da je na najprimitivniji način komentarisan njen izgled i poreklo”.

Prema njegovim rečima, takvi komentari potvrđuju koliko je mizoginija čvrsto i duboko ukorenjena u našem društvu.

- Dr Kisić Tepavčević, koja svakodnevno, zajedno sa drugim lekarima, obaveštava javnost o situaciji u vezi sa epidemijom korona virusa u Srbiji, postala je žrtva najbestidnijeg napada, samo zbog toga što je žena - rekao je Pašalić.

Ističe da su takvim komentarima, po pravilu izložene žene, naročito, kaže, one na važnim i odgovornim funkcijama, što nedvosmisleno govori o netrpeljivom i diskrimintornom odnosu zajednice prema ženama.

- Zabrinjavajući je stepen mržnje kojoj su žene u javnosti izložene. Zabrinjava i činjenica da se ženi ne dozvoljava da njene profesionalne refernce budu jedino merilo i kriterijum za obavljanje važnih funkcija, pa posledično i njenih istupanja u javnosti - naglasio je Pašalić.

Podseća da je Institucija Zaštitnika građana i ranije upozoravala da je javni prostor u Srbiji nedopustivo tolerantan prema seksističkim izjavama i stavovima.

Pašalić je ukazao na potrebu iskorenjivanja takvog govora i poziva najpre učesnike u javnom životu, a onda i građane i korisnike društvenih mreža, da se uzdrže od izjava i komentara koji vređaju, ponižavaju i napadaju, a nadležne da se oštro suprotstave takvoj praksi.

Poreklo Darije Kisić

Darija Kisić Tepavčević poreklom je iz okoline Trebinja, tačnije iz Bileće, a do rata je živela u Sarajevu. 

Izgled Darije Kisić pogledajte u galerijama:

Jeste li videli nešto neprimereno? Očigledno da je napadnuta samo zato što je žena, šta vi mislite? Ostavite odgovore u komentarima...

Video: Doktorka Darija je postavila pitanje svima u sali, ali je ostala bez odgovora

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica

    2. april 2020 | 16:46

    Fina, negovana zena i pri tome pomaze svima nama!! Zar je to problem?

  • Nina

    2. april 2020 | 16:41

    Narodu se ne moze ugoditi! Zena je lepa, pametna i stalozena i opet nekom ne valja. Da je ruzna i nepismena, opet ne bi valjalo...

  • Wampirko007

    2. april 2020 | 16:46

    Kakve veze ima odakle je i to što je žensko??? Žena je sasvim ok i na mestu. I extra stručnjak. Mogu samo da joj pozavide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA