≫ 

U Ćupriji od korona virusa obolelo 55 osoba: U celom Pomoravskom okrugu raste broj zaraženih

Među zaraženima je i veći broj zdravstvenih radnika, lekara i medicinskih sestara - tehničara Opšte bolnice Ćuprije

  • 0
Koronavirus, korona virus, Italija, lekar, bolnica Foto: Tanjug/AP

U Ćupriji, jednom od žarišta zaraze korona virusom u Srbiji, zaključno sa jučerašnjim danom ima 55 slučajeva, a povećanje broja zaraženih je zabeleženo u svim opštinama Pomoravskog okruga, izjavio je danas komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije i predasednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

- U Ćupriji je 55 zaraženih, u Jagodini 18, u Paraćinu 15, Svilajncu pet i po dva u Rekovcu i Despotovcu, ukupno 97 u Pomoravskom okrugu - precizirao je Erić.

Među zaraženima je i veći broj zdravstvenih radnika, lekara i medicinskih sestara - tehničara Opšte bolnice Ćuprije, istakao je Eriću

Juče je zaraza potvrđena i kod dvoje zdravstvenih radnika Opšte bolnice u Jagodini, jednog lekara i jedne medicinske sestre, izjavio je Tanjugu direktor Doma zdravlja u Jagodini dr Darko Miletić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, juče je na konferenciji za medije u Vladi izjavio da su "u Ćupriju poslati oprema i lekari".

Erić je podsetio da je Štab za vanredne situacije zbog situacije u Opštoj bolnici u Ćupriji gde su zaraženi zdravstveni radnici odlučio da se svi zdravstveni radnici Bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javnom zdravlje testiraju na korona virus, a prostorije ovih ustanova dezinfikuju.

- Obezbedili smo veliki broj podloga za izolovanje kako bi bilo testirano što više zdravstvenih radnika - rekao je Erić.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Novo žarište korona virusa je Ćuprija: Ako bi se primenile nove mere, ova opština bila bi izolovana

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA