≫ 

Ulazak na "kvarno" u autobuse, divlji taksisti: Sa čime se susreću komunalci tokom vanrednog stanja

Najveći broj sugrađana je poštovao sve zabrane, ograničenja i preporuke, kaže Nenad Lakić, šef Odseka operativnog centra Komunalne milicije

  • 2
Kontrolorka, kontrola karata, GSP, BUS PLUS, kazna za prevoz, Beogradska komunalna policija Foto: Milena Đorđević

Ulazak građana na "kvarno" u gradske autobuse bez radne dozvole, divlji taksisti, nelegalna prodaja i nepropisno parkiranje slučajevi su sa kojima se susreću pripadnici Komunalne milicije u Beogradu, od kada je u državi proglašeno vanredno stanje.

Ovo u razgovoru za "Telegraf.rs" kaže Nenad Lakić, šef Odseka operativnog centra Komunalne milicije. Lakić objašnjava da se "Komunalna milicija od proglašenja vanrednog stanja, izdatih prvih mera zabrane i ograničenja, prilagodila novonastaloj situaciji kako u organizacionom smislu tako i sprovodeći sve zabrane, naredbe i preporuke Vlade.

Vlada Srbije, dodaje, Sekreatrajat za poslove komunalne milicije, prepoznaje kao deo sistema grada Beograda i gradskog štaba za vanredne situacije. On naglašava da su Zakonom o komunalnoj miliciji prepoznati kao služba koja ima spasilačku funciju usled vanrednog stanja.

Kako su stupale na snagu zabrane, ograničenja i preporuke, dodaje naš sagovornik, tako su komunalci u Beogradu osim pored svojih izvornih, obavljali i nove poslove.

Nenad Lakic komunalna policija Printskrin: TV Pink

U početku je to bilo ograničenje i zabrane koje su se odnosile na ugostiteljske objekte, zatim na zabranu korišćenja javnih zelenih, rekreacionih površina i parkova.

Svakodnevno obilazimo parkove i javne zelene i rekracione površine i kad ima potrebe za tim obraćamo im se posredstvom razglasa iz vozila ili neposredno idemo do onih najupornijih i lično im se obratimo.

Problema nakon našeg postupanja nije bilo. Vršena je i kontrola ograničenja koja se tiče broja ljudi u grupi na tim površinama i na svim javnim površinama - kaže Lakić.

Dodao je i da svakodnevno pružaju pomoć Sekretarijatu za javni prevoz i kontrolorima.

- Od uvođenja 33 linije javnog linijskog gradskog prevoza u svrhu dolaska na posao medicinskih radnika i drugih zaposlenih sa posebnom dozvolom uz personalizovanu validnu voznu ispravu za tekući mesec, svakodnevno pružamo asistenciju Sekretarijatu za javni linijski prevoz grada Beograda i kontrolorima na više tačaka u gradu - kazao je on i dodao da je im je saradnja sa MUP-om odlična i izraženija zbog situacije u kojoj se nalazimo.

Naš sagovornik je naglasio i da je najveći broj sugrađana poštovao sve zabrane, ograničenja i preporuke.

U manjoj meri je bilo nelegalne prodaje, nepropisnog parkiranja. Prisustvom na terenu zatekli smo lica koja koriste trenutnu situaciju gde je ukinuto korišćenje javnog linijskog prevoza izuzev već pomenutih kategorija sugrađana koje mogu, te smo oduzeli više vozila od lica koja su obavljala taksi prevoz, a da pri tom ne poseduju dokumentacije za obavljanje te delatnosti - dodaje on.

S obzirom na to da je, prema rečima našeg sagovornika, zbog trenutne situacije veliki broj sugrađana u svojim domovima, da rade od kuće i da deca prate nastavu od kuće i potreban im je apsolutni mir. Apeluje na sugrađane "koji u svojim stanovima vrše adaptaciju ili druge radove, da pre svega poštuju kućni red, a ako je to moguće da odlože radove do daljnjeg i vrše samo one hitne."

Video: Policijski čas uveliko traje, a ulice nisu prazne

(Miroslava Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сале

    3. april 2020 | 22:38

    Почео је прогон обичних људи,напад на хришћанство увелико следи.

  • Vozac

    3. april 2020 | 23:36

    Sta sad pise kazne kad je vadredno stanje ,ja sam vozac nom stop vozim,kad je uvedem policiski cas ni gde ih nihe bilo na pocetku a sad od jednon pisu kazne i ostalo.Punimo budjet :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA