Acko je pobedio koronu, a šampionima smatra osoblje Infektivne: "Vi biste svaki put igrali u finalu"

"Kada bi se organizovale neke Olimpijske igre u vašoj struci, vi biste svaki put igrali u finalu"

  • 16
Klinika za infektivne i tropske bolesti Status Darko Nikolic Foto: Nikola Tomić, Facebook

Beograđanin Darko Nikolić podelio je na svom Fejsbuk profilu iskustvo svog prijatelja Slobodana Ackovića koji se trenutno nalazi u samoizolaciji, nakon što je ozdravio od korona virusa. Slobodan se lečio u Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, a za osoblje te ustanove, kao i za drugi medicinski kadar koji je učestvovao u njegovom lečenju i oporavku ima samo reči hvale.

Kako Slobodan nema Fejsbuk, Darko je podelio njegovu zahvalnost, upućenu lekarima, sestrama i svim ostalim zaposlenim na Infektivnoj klinici, na svom profilu.

Poruku prenosimo u celosti.

- Kao vaspitan i odgovoran čovek, osećam potrebu da vam se obratim u par rečenica. Naime dana 21/03 oko 20h dovezen sam kolima hitne pomoći u jako teškom stanju na vašu kliniku, sa temperaturom od 40 stepeni, bolom u plućima i opštom malaksalošću.

Nakon ekspresno urađenog pregleda dežurnog lekara, urađenog brisa na COVID-19, vađenja krvi i rendgena pluća, podelio sam sa dežurnom lekarkom moje kontakte i kretanje u poslednjih mesec dana. Vrlo brzo stigli su rezultati krvi i rendgena i konstatovana mi je jaka upala pluća. Na odeljenje Dr Lavadinović sam primljen u 21.30, a terapija mi je data već u 21.45!

Sutradan pre vizite u 10h ja već nisam imao temperaturu? Dr Lavadinović mi je saopštila da sam pozitivan na COVID-19 i da nastavljamo sa terapijom koja je za kratko vreme dala fantastične rezultate. Nakon još jedne provedene noći i nastavljene terapije, već sutradan 24/03 prebačen sam na nastavak lečenja u KBC Dr Mišović kod Vaše koleginice prof. dr Stefanović. Posle nekoliko dana, 31/03 sam otpušten iz KBC sa saniranom upalom pluža i bez tragova COVID19 virusa u organizmu.

Klinika za infektivne i tropske bolesti „Prof. dr Kosta Todoro klinika za infektivne i tropske Foto: Nikola Tomić

Prošlo je nekoliko dana od kako se oporavljam u kućnom ambijentu pa sam sada sa male vremenske distance sumirao boravak na Vašem odeljenju.

Nemam reči da vam izrazim zahvalnost na svemu što ste učinili za mene, za ta tri dana provedena kod vas, jednom rečju spasli ste mi život!

Divim se Vašem znanju, profesionalnosti, požrtvovanosti za svakog bolesnika! Kada se sada prisetim tih dana provedenih na vašoj klinici, imam utisak kao da sam se razboleo u kući najbližih rođaka i da je kompletna rodbina sve učinila da se izlelim i stanem na noge što pre!

Ne znam po kom kriterijumu primate ljude na posao u vašu kliniku, ali imam utisak da kod vas rade najbolji!

Počevši od žena koje vode računa o higijeni na odeljenju, pa do medicinskih sestara i lekara!

To sve funkcioniše i u ovim najtežim uslovima kao najbolji simfonijski orkestar!

SRBIJA KORONA VIRUS klinika za infektivne i tropske Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pošto je vaše kompletno osoblje u skafanderima i sa zaštitnim maskama koje smo i mi bolesnici nosili, vaša lica i vaše osmehe nismo mogli da vidimo, videli smo samo vaše oči i to nam je bilo dovoljno.

Vaši pogledi su nam davali nadu i snagu da preguramo ovu tešku bolest!

Mnogo mi je drago što sam se uverio da u mojoj Srbiji, u mom Beogradu postoje ljudi Vašeg znanja, najlepših ljudskih osobina i dobrote koju nesebično poklanjate bolesnicima.

Imam utisak da kada bi se organizovale neke Olimpijske igre u vašoj struci, vi biste svaki put igrali u finalu, a verovatno i mnogo puta bili najbolji!!

Fasciniran sam svima vama.

Želim vam svima mnogo uspeha u vašem najuzvišenijem poslu koji obavljate i ličnu i porodičnu sreću svakom ponaosob!

P.S. Sve što sam naveo u ovom pismu preneo sam i prepričao svim rođacima i prijateljima koji žive na svim kontinentima, svim mojim prijateljima u Beogradu, Srbiji i regionu, jer dobar glas mora nadaleko da se čuje!

Moj karantin od 28 dana ističe 28/04 i bio bih vam jako zahvalan da me pozovete ukoliko vam budu potrebni volonteri, kako bi vam se barem mrvicom odužio za sve što ste ucčnili za mene!

VELIKO POSTOVANJE I DUBOKI NAKLON - Slobodan Acković.

Video: Stevanović: Ne postoje lekovi za sprečavanje korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anica

    3. april 2020 | 20:54

    Velika podrska za struku,a posebno za dr Stevanovica i dr. Pelemisa,koji su pre 6 god uspeli da me vrate iz mrtvih. Sa sledecim rezultatima CRP335,CK346,SE150,i temperaturom od 40 u trajanju od 2 meseca,oni su za 21 dan uspeli da me preporode. Puno pozdrava i podrske osoblju Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS.👏👏👏

  • Dragan

    3. april 2020 | 20:46

    Svaka čas lekarima a i pacijentu na lepim rečima sto im se ovako zahvalio samo napred do pobede prebrodićemo i ovo sta sve nismo prebroditi bog je uz nas živela srbija

  • Sju

    3. april 2020 | 20:43

    Tekst zahvalnosti Slobodana,izlecenog pacijenta sa infektivne klinike u Beogradu objavite na svim naslovnim stranicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA