Oglasio se navodno odbegli neurohirurg Miodrag Rakić koji je zaražen koronom: "Ja nigde ne bežim"

- Trenutno sam u fazi lečenja i potpuno dobro se osećam - rekao je doktor za Telegraf.rs

  • 20
Miodrag Rakić Prof dr Miodrag Rakić, Foto: Medija centar Beograd

Ugledni beogradski neurohirurg i načelnik jednog od odeljenja Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, Miodrag Rakić, koji je pozitivan na korona virus, navodno je samovoljno napustio Kliniku za infektivne i tropske bolesti, gde je bio na lečenju, preneli su pojedini beogradski mediji.

Kako su preneli mediji, oko 20 časova jedan od lekara sa Infektivne je primetio da Rakića nema u krevetu. Taj lekar je zatražio od medicinskog osoblja da proveri gde je Rakić, međutim, kako ga niko nije pronašao na celom odeljenju, o svemu je obaveštena policija. Pošto je prijavljen nestanak pacijenta, navodno je raspisana potraga koja je potrajala celu noć.

Profesor Rakić je pronađen navodno tek ujutru ispred svog doma, a on je navodno objasnio da je u dogovoru sa svojim lekarom rešio da bude smešten u KBC Dragiša MIšović.

"Na bljuvotine, u ovom momentu ne bih odgovarao"

Kako je rekao doktor Rakić za Telegraf.rs o svojem mišljenju i namerama prvo je obavestio sve relevantne.

- Ja nigde ne bežim. O svojem mišljenju i namerama prvo sam obavestio sve relevantne, što u direktnom razgovoru, što telefonski. A na onakve bljuvotine, u ovom momentu, ne bih odgovarao - rekao je Rakić misleći na navode da je pobegao sa Infektivne klinike.

- Trenutno sam u fazi lečenja i potpuno dobro se osećam - rekao je doktor za Telegraf.rs.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: Šta je sa zaraženim lekarima i ko ih menja?

(LJ. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drag

    4. april 2020 | 09:47

    A zamislite da nije to sto jeste, odnosno da je obicni smrtnik kao na 99% stanovnistva, zavrsio bi u zatvoru 4 meseca zbog izazivanja panike, zaraze ili kako se vec zove prekrsaj..a ovako ce zavrstiti u Misovicu u nekoj fensy sobi sa Tv-om itd, itd

  • Lord

    4. april 2020 | 10:06

    Zar nije prekrsio izolaciju, nasli ga pred kucom, znaci napolju, prvo da plati kaznu, pa na sajam, a kad se izleci - u zatvor. Ali...

  • Ludi Milojko

    4. april 2020 | 10:04

    Tek kad doktor završi kao pacijent, shvati kakvi su uslovi u bolnici. Da li će posle ovoga promeniti svoj odnos prema pacijentima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA