Lekar zaražen koronom o Klinici za pulmologiju: Medicinsko osoblje pada s nogu, ostanite kod kuće

- Da možete da vidite medicinsko osoblje koje pada s nogu pokušavajući da pomogne svima ne pomišljajući na sebe i svoju bezbednost, kunem vam se da biste ostali kod kuće - naveo je dr Miljan Ivanović

  • 51
Test, testovi, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Sin Milana Ivanovića, direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici, Miljan Ivanović, koji je takođe lekar u ovoj zdravstvenoj ustanovi, zaražen je korona virusom. On se nalazi na Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, a svim građanima uputio je putem svog Fejsbuk naloga poruku u kojoj je veoma emotivnim rečima opisao kakvo je stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi i objasnio zbog čega je najbolje da se svi pridržavamo mera Vlade i ostanemo kod kuće.

- Da imate priliku da gledate ovo što ja sad gledam: dupke punu Kliniku za pulmologiju i pacijente koji su, skoro svi, došli sa lakim simptomima, a onda u par sati ušli u takvo pogoršanje da mi je teško i pričati o tome - stoji u Miljanovoj objavi.

- Da možete da vidite medicinsko osoblje koje pada s nogu pokušavajući da pomogne svima. Ne pomišljajući na sebe i svoju bezbednost... Da sve to možete da vidite kao ja trenutno garantujem vam, kunem vam se, ostali biste kod kuće, bez pomisli da izađete bilo gde. Podrži one do kojih ti je stalo. Podrži one koji u ovom trenutku rizikuju svoje zdravlje, pa i život, da bi pomogli drugima. Podrži nažu Srbiju, ostani kod kuće - napisao je Miljan.

Kako je naveo na svom Fejsbuk nalogu, on je u sobi sa pevačem Đorđem Davidom, koji je takođe inficiran korona virusom.

- U sobi sa Đorđem Davidom, Klinika za pulmologiju KCS, odsek za hitan prijem. To je što je, pa kako bude. Radio sam, obožavam svoj posao. Mogao sam i da ostanem kod kuće. Nisam - napisao je dr Ivanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kvazi englez na srpskom

    4. april 2020 | 21:08

    Ovde u Britaniji angazuju penzionere medicinsko osoblje i medicinske studente zadnje godine, jer su vec na izmaku resursa.

  • Pera

    4. april 2020 | 21:22

    Ostajemo bez lekara Daj Boze da ovo prestane preteško je

  • Bosa

    4. april 2020 | 22:20

    Svi pisu o zdrastvenim radnicima.Asta je sa ostalima.Mi koji radimo u marketima svaki dan smo izlozeni riziku da se zarazimo.Treba ostati mentalno jak i pre svega normalan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA