Potvrđeno: Među migrantima u Srbiji nema obolelih od korona virusa

- Ukoliko se neko od njih zarazi i bude pozitivan biće mu pružena sva moguća nega i pažnja - rekao je Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo

  • 6
Migranti Foto: Tanjug/AP

U Srbiji među migrantima nema pozitivnih na korona virus, rekao je danas na konferenciji za novinare Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

- U svim objektima u kojima se nalaze migranti postoje lekari, a svi migranti imaju ista prava, testiraju se u zavisnosti od toga da li imaju simptome ili nemaju odnosno kakva je njihova klinička slika u tom trenutku odnosno procena njihovog zdravstvenog stanja. S obzirom na to da je svaki migrantski kamp obezbeđen i veoma teško se u njega ulazi i izlazi verovatnoća prenosa same infekcije je manja i mi za sada sve što smo testirali nemamo pozitivnih testova među migrantima - rekao je Gojković.

Prema Gojkovićevim rečima, ukoliko se neko od njih zarazi i bude pozitivan biće mu pružena sva moguća nega i pažnja.

Prema poslednjim informacijama koje su objavljene na konferenciji za novinare, u Srbiji ima 1624 obolele osobe, a 44 su do sada preminule. Na respiratorima je 89 osoba.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: Pet novih smrtnih slučajeva od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA