Užički supermen se vraća iz Moskve, ali ne pešaka: 2 puta testiran na koronu, virus mu ne može ništa

Na svoje putešestvije Milovan Milutinović je krenuo tačno na Sretenje, 15. februara

  • 1
Milovan Milutinović Foto: Facebook/privatna arhiva

Milovan Milutinović (72), poznatiji kao užički Supermen se nakon skoro dva meseca i dve hiljade pređenih kilometara, humanitarnim letom iz Moskve vraća u Srbiju. U njegovom odsustvu neke stvari u zemlji su se promenile, međutim ovaj vitalni penzioner iako spada u rizičnu grupu, ne plaši se korona virusa.

- Dva puta sam testiran i test je oba puta bio negativan. Bilo bi suludo da me posle svega što sam prošao, sada dokrajči jedan kineski virus. Trening i zdrava ishrana jedini su recept koji mogu dati svima, kako bi bili zdravi - rekao je Milovan za RINU preko vibera.

Umesto Putina - Lazanski

U Rusiji ga je primio ambasador Srbije, Miroslav Lazanski, a zbog trenutne situacije nije insistirao da se sretne sa Putinom kao što je pre najavljivao.

- Kažu mi da izgledam kao da sam došao sa letovanja, a ne da sam pešačio toliko kilometara. Ja se tako i osećam, ovo je bilo nezaboravno iskustvo, a imam i nove planove. Da bih stigao od Užica do Moskve, sa samo rancem na leđima i malo para, imao sam brojne peripetije, problema sa policijom, spavao sam pod otvorenim nebom, ali nisam odustao od svog krajnjeg cilja i ostvario sam ga - kaže ovaj užički Supermen.

Sa Gradskog trga u Užicu Milovan Milutinović krenuo je tačno na Sretenje. Ovaj stameni Užičanin od tada, pa do danas, peške je prešao 2.640 km. Želja mu je bila da predsedniku Rusije Vladimiru Putinu stisne ruku 9. maja, na proslavi Dana pobede.

U povratku u Srbiju očekuje ga karantin i ograničeno kretanje, pa ostaje da se vidi kako će se Milovan snaći u toj novoj životnoj situaciji.

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    4. april 2020 | 17:26

    Бравоооо свака вам част

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA