U nišku halu primljeno i troje Kineza: Počelo smeštanje zaraženih korona virusom u "Čair"

Do ovog trenutka, u sportskoj hali u Nišu koja je adaptirana u bolnicu, smešteno je četvoro pacijenata od kojih su troje kineski državljani.

  • 34
Aleksandar Vulin, hala Čair

Foto: mod.gov.rs

Privremena bolnica u hali „Čair“ danas popodne je počela da prima prve pacijente obolele od korona virusa. Do ovog trenutka, u sportskoj hali koja je adaptirana u bolnicu, smešteno je četvoro pacijenata od kojih su troje kineski državljani.

Radi se o kineskim državljanima koji žive i rade u Nišu, a za koje je testiranjem na Infektivnoj klinici ustanovljeno da su pozitivni na Covid-19.

- Osim njih, primljen je i jedan Nišlija koji takođe ispunjava uslove za zbrinjavanje u privremenoj bolnici – saopštio je Goran Stanojević, koordinator privremene bolnice, inače pomoćnik direktora niškog Kliničkog centra za hiruška pitanja i dodao da će se prijem svih koji ispunjavaju uslove za smeštaj u ovoj ustanovi, nastaviti i narednih dana.

Objasnio je da je ovaj prostor namenjen osobama sa lakšom ili asimptomatskom kliničkom slikom.

- Lakšim bolesnicima se smatraju oni čija temperatura ne prelazi 38 stepeni i koji ispoljavaju lakše tegobe u gornjim respiratornim putevima. Osim njih, ovde se smeštaju i Kovid pozitivni koji nemaju nikakve simptome – kazao je Stanojević.

Vojska Srbije obezbedila je 256 postelja u hali "Čair", a pacijentima će na raspolaganju biti i mnogi sadržaji koji će im omogućiti da dane u izolaciji lakše provedu kao što su biblioteka i besplatan internet.  

Hala Čair, Niš

Foto: D. K.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je nedavno boravio u Nišu povodom završetka radova u hali „Čair“, saopštio je da je spremno još 280 kreveta u drugim halama u Nišu, te da je Vojska Srbije spremna da u skladu sa procenama Kriznog štaba grada Niša, stavi na raspolaganje i svoje kapacitete.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Pet novih smrtnih slučajeva od korona virusa

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    4. april 2020 | 21:21

    Dok nas predsednik Vičić vodi i stručni tim koji je oko njega za nas nema krize,slušajte savete i držite se mera koje su na snazi! ŽIVELA SRBIJA!

  • Valentina

    4. april 2020 | 22:58

    Nadam se da se pridrzavamo mera i da ce ovo sve brzo da prodje ako budemo disciplniovani i odgovorni.

  • Ema

    4. april 2020 | 20:11

    Brzo ozdravljenje svim zarazenima. Nadam se da necete imati potrebu za respiratorima i da cete pre u Cair nego u bolnicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA