Još šestoro zaraženo u domu „Doživeti stotu“ u Zemunu: Među njima i jedan radnik

Ministar Zoran Đorđević potvrdio da je još šest štićenika Doma za stare iz Zemuna pozitivno na korona virus

  • 0
Baba i deda se drže za ruku, ruke, starci, stari ljudi

Foto: Shutterstock

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je večeras da je virusom korona zaraženo još šest osoba u Domu za stare "Doživeti stotu" u Zemunu, od kojih je jedan radnik, kao i da se njihovo stanje prati iz časa u čas.

Ðorđević je za TV Prva rekao da će ostalih 11 korisnika, koji su negativni na testu, biti prebačeni u drugi dom koji je potpuno odvojen, te da će biti pod posebnim nadzorom.

Ranije registrovani radnici koji su pozitivni na virus korona nalaze se u izolaciji, dok su korisnici doma koji su takođe pozitivni na taj virus smešteni u bolnice.

Ðordević je dodao da su i zbog informacije da je jedan od korisnika u staračkom domu u Umci pozitivan na virus, preventivno urađeni testovi za sve u tom staračkom domu i da su rezultati pokazali da nema zaraženih.

Ministar je istakao da u ostalim domovima za stare, kako u 74 državna, tako i 227 privatnih, nije bilo problema u vezi sa pojavom infekcije virusa korona.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: U Ćupriji ima oko 50 slučajeva zaraženih virusom COVID-19

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA