≫ 

Teška noć je za nama, biće još teže, Vučić poručio: Sledeće dve nedelje će odrediti našu sudbinu

Koliko je novih respiratora i zaštitne opreme stiglo u Srbiju i kako se naša zemlja bori protiv virusa u ključnim danima samo su neka od pitanja na koja je odgovorio predsednik Srbije

  • 18

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se u jutarnji program tv Prva gde je govorio o najnovijim dešavanjima u vezi sa korona virusom u našoj zemlji.

Da se Srbija približava trenutku kada će biti neophodna totalna izolacija, juče je objasio dr Predrag Kon. Kada bi takva odluka mogla da bude doneta i od čega to zavisi? Koliko je novih respiratora i zaštitne opreme stiglo u Srbiju i kako se naša zemlja bori protiv virusa u ključnim danima samo su neka od pitanja na koja odgovara predsednik Srbije.

- U ovom trenutku imamo dovoljno medicinske opreme, 573 respiratora smo od trenutka izbijanja krize dopremili u Srbiju i još 1.000 imamo plaćenih koje čekamo da stigne - rekao je predsednik Srbije posle obilaska magacina medicinske opreme u Pazovi.

Rekao je da je 90 odsto građana odgovorno i poštuje mere Vlade, dok 10 odsto njih krši upozorenja.

- Videćete ovaj i naredni vikend, kakve su posledice toga što su pojedinci ipak izlazili napolje i nisu poštovali preporuke struke i nadležnih. Videće se u bilansu zaraženih i preminulih - izjavio je predsednik.

Poručio je da će struka doneti odluku da li će i u kom trenutku bi bio uveden dvadesetčetvoročasovni policijski čas kako bi se suzbilo širenje korona virusa, a da njemu neće biti problem da to podrži.

On je rekao da će respiratori koji se šalju u Novi Pazar ne šalju tamo kao privremena pomoć, nego ostaju tamo, pa će ubuduće svi pacijenti da se zbrinu tamo.

Najavio je da planira obilazak, ukoliko prilike budu dozvoljavale, svih žarišta - sutra Novi Pazar i Ćupriju, a prekosutra Niš.

- Sledeće dve nedelje će odrediti našu sudbinu, videćemo kako će se potom situacija odvijati - rekao je predsednik Srbije i ponovio apel građanima da ostanu kod svojih kuća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarijaK

    5. april 2020 | 13:18

    Ja sam prezadovoljna merama koje sprovodi predcednik ali ih drugi nepostuju.Zasto da nas poslodavac nevrati na posao kad je lepo covek ponudio najbolje mere.

  • 🐕🐕

    5. april 2020 | 11:12

    Koliko ima tih nedelja..

  • Marijana

    5. april 2020 | 11:35

    Osim vojske , policije i zdravstva treba zabraniti drugima rad.Najbolji lek za ovu posast je dve naredne nedelje samoizolacije.Kod mene u firmi se radi kao da je normalna situacija.Gazdu bas briga sto nas je oko 100 radnika u istom prostoru.Rizikujemo nas zivot i zivot nasih porodica,zbog necije pohlepe za parama.Ako jedan od nas oboli a firma ima ukupno 800 radnika pa vi vidite koliko ce biti zarazenih.Srecno danas mojim kolegama na poslu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA