≫ 

Dr Vlašković je heroj: Bdio nad devojčicom (12) zaraženom korona virusom, a i sam je slabog zdravlja

On je slabog zdravstvenog stanja, testiran je na COVID19, stigli su rezultati

  • 2
Dr Nebojša Vlašković Foto: Facebook/Nebojša Vlašković

Načelnik Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice u Jagodini dr Nebojša Vlašković, kako kažu njegove kolege, heroj je Jagodine, piše Infocentrala.

Naime, devojčica stara 12 godina koja je primljena sa simptomima koji su ukazivali na infekciju korona virusom, u trenutku kada još nije bilo potvrđenih slučajeva kod dece, primio je dr Vlašković prošle nedelje.

On je odmah posumnjao da se radi o virusu Covid19 i poslao snimke kolegama iz Beograda kako bi što pre uspostavio dijagnozu. Bilo je problema i oko toga da se ustanovi da li je dete bilo u kontaktu sa nekim od obolelih pošto je majka deteta u početku tvrdila da dete nije imalo kontakte.

Međutim, kasnije se ispostavilo da je dete ipak bilo u kontaktu sa rodbinom koja je došla iz inostranstva. U pratnji dr Nebojše Vlaškovića devojčica je hitno prebačena za Beograd i jagodinski lekar bio je uz nju tokom celog puta i tokom prijema u bolnicu u Beogradu.

Dr Nebojša Vlašković je, kako kažu kolege, vrlo osetljivog zdrastvenog stanja što ga nije sprečilo da dete od samog prijema na pedijatriju u Jagodini do smeštaja u Beogradu bude uz nju. Kolege navode da su svi bili svesni da bi ovaj virus kod dr Vlaškovića izazvao velike komplikacije.

Takođe, on je ispoštovao maksimalno sve procedure u ovakvim slučajevima. Posle ovoga dr Vlašković je bio u izolaciji a juče je i potvđeno da je negativan na virus, što je obradovalo sve njegove kolege.

Infocentrala je izdvojila ovu priču o dr Vlaškoviću i njegovom požrtvovanju kako bi podržala sve lekare i medicinske radnike da strogo poštuju procedure i u skladu sa njima, pomognu svima nama jer su lekari i medicinsko osoblje u trenutku u kome se nalazi Srbija, nezamenjivi.

A ovom našem tihom heroju svaka čast, lekari su snaga naše zemlje, vi ste naši pobednici!

Video: Slike iz bolnica ulivaju jezu u kosti, ali snimak lečenja bolesnih u kućnom karantinu je strašan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S8

    5. april 2020 | 13:45

    Bravo dobri čoveče!

  • Vesna

    9. april 2020 | 00:51

    Ma kako da ne,mnogo dobar i pozrtvovan doktor.Upoznala sam ga pre dve godine na decijem odeljenju i nista dobro o njemu nebi mogla da kazem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA