≫ 

Prvi slučaj zaraze u Policijskoj upravi u Čačku: U izolaciju poslato 780 ljudi

Od 33 upućena uzorka na identifikaciju tri su pozitivna, jedan iz Gornjeg Milanovca i dva iz Čačka

  • 0

Prvi slučaj korona virusa zabeležen je u Policijskoj upravi u Čačku, gde je zaražena radnica, zbog čega je u samoizolaciju upućeno 780 osoba.

Od 33 upućena uzorka na identifikaciju tri su pozitivna, jedan iz Gornjeg Milanovca i dva iz Čačka. Na infektivnom odeljenju bolnice trenutno se nalazi 12 pacijenata.

- Pored njih, još jedan pacijent vodi kao potencijalno infektivan. On je prethodnog dana prebačen sa jednog odeljenja, jer je imao drugih teških zdravstvenih problema zbog kojih je i primljen na lečenje, ali zbog povišene temperature u ovim uslovima mora da bude opserviran na Covid19 - izjavio je dr Mihailo Luković.

U Čačku je juče potvrđen i prvi smrtni slučaj. U KC Kragujevac preminuo Zoran Ivanović (48).

- Juče je bio najteži dan a sve nas, jer je virus odneo prvu žrtvu. Želim da izrazim saučešće porodici i prijateljima i da ponovo podsetim građane da vode računa jer ova bolest ne bira ni pol, ni godine. Imamo još nekoliko teških slučajeva sa teškom kliničkom slikom, koji su hospitalizovani u Kragujevcu, ali nadamo se najboljem - rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Medicinski radnici koji su bili u samoizolaciji jer su bili u kontaktu sa inficiranim osobama, testirani su i većina njih vratiće se na posao.

Video: Trenutno stanje u Čačanskoj bolnici obolelih od korona virusa

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA