≫ 

Smrtnost u Srbiji od korona virusa je 2,67 odsto: Ukupno 51 žrtva

U 15 časova su saopšteni najnoviji podaci

  • 21

Video: Opet smo u uzletu epidemije: Jasno se vidi peta nedelja

Prema poslednjim podacima u Srbiji je od posledica zaraze korona virusom preminulo još sedam osoba, što je ukupno 51 mrtvih. 

Do 15 časova registrovano je ukupno 1908 potvrđenih slučajeva. Od poslednjeg izveštaja testirano je 959 ljudi, a pozitivno 284. Hospitalizovano je ukupno 1082 pacijenta.Na Sajmu je smešteno 88 pacijenata. Na respiratoru je 98 osoba. Ukupno je testirano 7.360 osoba.

Preminulo je pet muškaraca i dve žene

Preminulo je pet osoba muškog i dve ženskog pola, prosek njihovih godina je 64,2. Svi su imali više drugih pridruženih bolesti. Starosna struktura osoba koje su preminule najviše ih ima u grupi od 60 do 69 godina (19 osoba), od 70 do 79 (10 slučajeva), od 40 do 49 (9 slučajeva), preko 80 godina. Muškog pola je 39 preminulih, a ženskog 12.

Policijski čas je trenutno na snazi do 5 sati u ponedeljak.

U Kliničkom centru Vojvodine nalazi se 95 pacijenata s covid19, troje ih je na mašinama za veštačko disanje, jedan deo na intenzivnom bez tih jedinica, drugi deo pacijenata na poluintenzivnoj nezi...

Dve pacijentkinje preminule u toku noći u KC Vojvodina

- Dve pacijentkinje u toku protekle noći su preminule, imale su dijabetes, hipertenziju, to su pacijenti koji su prethodnih dana referisani kao teški pacijenti. Broj smrtnih slučajeva u Vojvodini se popeo na 8. Godine preminulih su od 59 do 83 - rekla je prof. dr Vesna Turkulov, upravnica Infektivne klinike KC Vojvodine.

Vojnomedicinski centar Karaburma od sutra će moći da prima obolele od korona virusa, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da sutra počinju i radovi na izgradnji savremene bolnice na Karaburmi koja će biti završena za dve nedelje.

Koje su najčešće pridružene bolesti koje su imali preminuli pacijenti do sada

Preminuli pacijenti su, prema dosadašnjim podacima, najčešće bolovali od minimum dve pridružene bolesti - dijabetesa ili kardiovaskularnih tegoba. Najčešće je reč o hroničnim pacijentima, koji nisu mogli da se izbore sa jakim virusom.

Video: Pet novih smrtnih slučajeva od korona virusa

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan Kajfeš

    5. april 2020 | 16:53

    Smrtnost se računa kod zatvorenih slučajeva, a ne od ukupnog broja aktivnih slučajeva.51 umrli na 54 izlečena je skoro 50% smrtnost.

  • Aca BJ

    5. april 2020 | 17:04

    Ne da im se nešto divim, ali Hrvatska je ovaj naš ukupan broj testiranih imala nakon nedelju dana... ,a da se ne priča o pravim državama.

  • Vlada

    5. april 2020 | 17:26

    Uz duzno postovanje i veru u nase lekare, ja sam prilicno iznenadjen malim brojem izlecenih u odnosu na broj zrtava. I ta matematika sa procentima umrlih mi niksko nije jasna . Ostanimo kuci. Zivela SRBIJA!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA