≫ 

Direktor "Narodnog fronta" za Telegraf.rs: Nije istina da sam branio maske, zaposleni ih sami odnose

U "Narodnog fronta" su dve zaražene trudnice koje treba da se porode

  • 28
Gak Narodni front, maske Foto: Shutterstock, Google Maps

Direktor GAK "Narodni front" Željko Miković koji se ovih dana pominje u medijima da je branio zaposlenima da nose maske kako se tako ne bi plašili pacijente, kaže za Telegraf.rs da je to apsolutna neistina i da su, naprotiv, dva dana nakon proglašenog vanrednog stanja u zemlji, maske iz ove klinike raznesene.

- Niko nije branio nošenje maski . U početku je bilo pravilo da masku treba da nosi masku samo onaj ko ima kontakt sa sumnjivom ili pozitivnom osobom, a ako si u kontaktu sa zdravim pacijentom da se ne nosi maska. To je bio savet epidemiologa Gradskog zavoda za javno zdravlje a ne moje i mi smo to poštovali  - kaže za Telegraf.rs prof. dr Miković.

U početku nismo ni imali dovoljan broj maski

Direktor Miković kaže za Telegraf.rs da je apsolutna neistina da su bilo kome zabranili da nosi maske.

- Od prvog dana apsolutno smo poštovali sve norme koje je dao Gradski zavod za zdravstvenu zaštitu, ko treba da nosi masku a ko ne. U početku nismo ni imali dovoljan broj maski da bismo mogli da damo i onima koji se samo plaše a kada smo dobili dovoljan broj maski mogli su da ih nose  svi - kaže Miković.

Najveći problem sa maskama nastao je dan, dva po objavljivanju vanrednog stanja, kada su maske iz ove klinike, bukvalno nestale. Pored njih nestajali su i asepsol, i rukavice.

-  Sve i da smo hteli da ih damo svakome, nismo imali. Iz GAK-a su nestajali maske, asepsol i rukavice. Nama maske uvek stoje u ulazu u operacionu salu. I kada nije epidemiija. Ljudi su ih, jednostavno, raznosili - navodi direktor GAK "Narodni front" i dodaje da su jedva imali maski za posao:

Zeljko Mikovic Željko Miković Printsrkin: RTS

- Hvala Bogu pritekla je pomoć i situacija se stabilizovala. Bez obzira što su nestale maske mi smo uspeli da ispoštujemo sve operacije i porođaje i zahteve epidmeiologa. .

Miković kaže da su trenutno u "Narodnog fronta"  zaražene dve trudnice i 47 radnika od ukupno 800 zaposlenih.

-  Dve trudnice koje su zaražene su iz Beograda. Trebalo bi da se porode ovih dana. Imaju patologiju u trudnoći i zaostajanje u razviju beba, jedna je imala blagu hipertenziju izazvanu trudnoću a druga nema - navodi naš sagovornik.

(lj. račić -lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Storm

    5. april 2020 | 20:17

    Kako da ne... Glavne sestre su kutije maski drzale pod kljucevima u ormarima dok su doktori, sestre i spremacice bili potpuno nezasticeni. Rezultat se vidi po broju inficiranih na svim odeljenjima.

  • I

    5. april 2020 | 20:51

    Počelo je

  • Ivan

    5. april 2020 | 20:48

    Sramota velika za drzavu da se sve ovako desava a da se neprica o zloupotebi tih maski! 19 dinara je kostala hiruska maska pre ove epidemije a sad je drzava prodaje za 120 din! A da negovorimo sta se sve iznosi iz bolnice i prodaje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA