≫ 

Dr Kon: Virus više nije pod kontrolom, infektolozi i epidemiolozi ne mogu da pohvataju konce

Prema poslednjim podacima u Srbiji obolelo je 1.908 građana

  • 88
Predrag Kon, Daria Kisic Tepavcevic Foto: Tanjug/SLOBODAN MILJEVIĆ

U večerašnjem televizijskom gostovanju dr Predrag Kon ocenio je da stručnjaci više ne mogu da kontrolišu korona virus, te da je neophodno da se građani i zdravstveni sistem oslone na primarnu zdravstvenu zaštitu.

Već smo u situaciji da ne možemo da kontrolišemo virus. Imamo situaciju da je negde ušao u bolničke uslove, zaražene smo udaljili sa posla. Međutim, toga će u narednom periodu biti više - rekao je dodajući da je cilj što pre treba otkriti pozitivne zdravstvene radnike i izolovati ih, što zbog svog, to zbog zdravlja pacijenata.

On je rekao da je neophodno da se u ovim trenucima građani oslone na primarnu zdravstvenu zaštitnu, što znači na izabrane lekare.

- Oni će biti značajni za otkrivanje blažih oblika infekcije - rekao je dodajući da će njihov posao biti da se takvi izoluju kako dalje ne bi prenosili zarazu.

- Infektolozi i epidemiolozi više nisu u stanju da pohvataju sve konce - ponovio je dodajući da je sada zbog porasta broja oboleliih teško ispratiti kontakte, zbog čega je bitnije nego ikad u predstojećem periodu poštovati mere socijalnog distanciranja.

Broj obolelih u Srbiji prema poslednjim zvaničnim podacima iznosi 1.908 građana. Broj preminulih dosegao je cifru od 51.

Video: Primarna zdravstvena zaštita dobija svoju ulogu: Epidemiolozi s prednje linije treba da se povuku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joksim

    5. april 2020 | 23:07

    Svaki drugi dan druga teorija... Od svih strucnjaka koji su se pojavljivali na konferencijama svi su se obrukali izjavama... Nilo od njih nista nije pogodio niti je bio u pravu. U jednom su se svi slozili da za sve gradjani srbije budu krivi.

  • Oppo

    5. april 2020 | 22:46

    A ti si kao drzao konce, svaki dan nova teorija, ko guske u magli...podrska tehnicarima i osoblju a vi "skolovani" sedi jedan!

  • H u P

    5. april 2020 | 23:16

    Ovaj kaže da ćemo da odahnemo tek u junu,pre ćemo da odapnemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA