≫ 

Tiodorović: Žena iz Lugana znala je da je zaražena koronom, krivulja Slovenaca i Hrvata nije logična

- Svako nosi svoj krst za podatke koje objavljuje. Ova kriva nema logike. Evo zašto, Slovenija i Hrvatska imaju bliske kontakte sa Italijom. Nije tačna ilustracija - rekao je prof. dr Branislav Nestorović

  • 26
Branislav Tiodorović

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević, Pixabay

Srpkinja iz Lugana, koja je početkom marta boravila u Srbiji i zarazila još nekoliko osoba, znala je da je bolesna, a ipak se šetala i viđala se sa prijateljicama, rekao je gostujući na TV Prva epidemiolog Branislav Tiodorović, član Vladinog kriznog štaba za borbu protiv COVID-a 19.

- Žena iz Lugana rekla je da je znala da je bila bolesna, sela sa drugaricama u Knezu... Ona nam je poslala kada se vratila u Lugano celu listu koju je dobila od svog lekara, tamo joj je utvrđeno da je ona pozitivna. Šetala se po Nišu, dolazile su neke njene prijateljice iz Beograda, to su one dve koje su bile na Infektivnoj klinici - rekao je Tiodorović.

Podsetimo, prvi zaraženi u Nišu bili su upravo kontakti Srpkinje iz Lugana.

Profesor Tiodorović komentarisao je i zašto kod Slovenaca i Hrvata nije krenuo uzlaznom linijom rast broja obolelih.

-  Svako nosi svoj krst za podatke koje objavljuje. Ova kriva nema logike. Evo zašto, Slovenija i Hrvatska imaju bliske kontakte sa Italijom. Nije tačna ilustracija. 

- Mi smo bili među poslednjim zemljama da smo dobili zarazu. Slovenija je kasno zatvorila granicu. Švajcarska je daleko razvijenija od nas, ali smo tu po broju stanovnika. Kako se povećavao broj, kod njih je otišao broj slučajeva na 8.000, dok smo mi imali oko 1.000 zaraženih. Testiranje je važna stvar, ali nije najvažnija. Važno je raditi rano otkrivanje bolesnih. Svi znamo od decembra meseca, posebno u januaru, koji su bili podliožni tome.

On je rekao da je dobro istestirati barem 10.000 ljudi.

- Tražimo bezsimptomne, a koje otkrijemo pozitivne da ih sklonimo kako bi smo sklonili opasnost od širenja - rekao je Tiodorović.

Video: Stvari moraju da se promene radikalno, ako ne, imaćemo katastrofu: Tiodorović apeluje na građane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Merkur

    5. april 2020 | 23:51

    Hoce li biti krivicno gonjena zbog svesnog sirenja zaraze i ugrozavanja zdravlja ljudi? Treba je goniti

  • Radovan

    6. april 2020 | 04:10

    Krivulja rasta obolelih kod Hrvata i Slovenaca nije logicna, zato sto je vestacka i isfabrikovana. Kod nas znas po povecanom broju zarazenih da je nedelju dana ranije bilo lepo vreme, dok kod Hrvata nikakvih zakonitosti ne postoje. Malo pljucnu 10, malo 30, pa pet dana nijednog. Samo onda kad ih je prodrmao zemljotres, logicno bi bilo da bude zapazeniji skok broja zarazenih, nakon par dana, jer se ljudi prirodno zblizuju i grupisu u takvim situacijama, normalno, tada su svi zaboravili na koronu, ali se to kod Hrvata nije desilo. Nikakvog zapazenog skoka nije bilo. Tako da ili su oni epidemijska abnormalnost, ili su Hrvati iskoristili svoje visedecenijsko iskustvo u skrivanju i manipulisanju broja umrlih, pa su odlucili da svoju strucnost iskoriste i u ovoj situaciji. A i Slovenci su se izgleda odlucili na istu taktiku, pa su pozvali u pomoc Hrvatske eksperte, da im pomognu sa svojim prebogatim iskustvom.

  • Ika

    6. april 2020 | 00:04

    Pa zena je slusala vas sto ste savetovali soping u Milanu posto je to bio najsmesniji virus u istoriji covecanstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA