≫ 

Kon o navodnim problemima sa zaštitnom opremom: Neko je napamet pisao zahteve. To nam se sada sveti

- Ako neko misli da je zahtev tako što viče i traži, a ne sedne da napiše tačno onome kome treba, to onda nije pravi zahtev - poručio je epidemiolog

  • 42

Epidemiolog Predrag Kon je, govoreći na konferenciji za medije o distribuciji zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama naveo da je to nešto što zavisi od samog zahteva i potražnje.

- Verovali ili ne, dešava se da ljudi traže zaštitnu opremu a zvanično nisu zatražili ili su zatražili daleko manje količine no što im je potrebno. To se dešava - rekao je Kon.

Kako je naveo, magacini su i dalje puni i distribucija se vrši sukcevivno.

- Ne može odjednom svima da se dodeli, jer nema kapaciteta dovoljno. Sukcesivno stalno stiže oprema, i sukcesivno se stalno proizvodi - objasnio je epidemiolog.

Kada nastane epidemija, kako je naveo, zdravstvene ustanove počnu da šalju zahteve da ipak nemaju dovoljno zaštitne opreme.

- Sad ponovo imamo situaciju da traže još opreme, ali traže preko medija, što je vrlo neobično. Zahtevi ne stižu tamo gde treba da stižu. Ako neko misli da je zahtev tako što viče i traži, a ne sedne da napiše tačno onome kome treba, to onda nije pravi zahtev. Ako neko misli da će neko drugi da piše potrebe za tu bolnicu, neće to da se desi. Neće dobiti opremu onaj koji je zvanično ne traži - poručio je Kon i dodao:

- To što je neko napamet pisao zahteve, to nam se sada sveti.

Video: Kon: Ako poslodavac nije u stanju da obezbedi radnika, onda smo svi zajedno u problemu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    6. april 2020 | 19:45

    Pre 100 godina u doba spanske groznice na milion gradjana bila samo 1 zastitna oprema.

  • Rastko

    6. april 2020 | 19:28

    Problema sa zastitnom opremom nema jer je nema.

  • Kol

    6. april 2020 | 18:27

    Za vodeći kadar postavljana su partijski ljudi. Sklanjani su školovaniji da bi se postavio podesniji kadar i nije stvar samo u vodećim tehničarima nego i ostalom osoblju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA