≫ 

U Srbiji 61 žrtva korona virusa: Beograd najveće žarište, bolnice su pune

* Više je od 100 izlečenih osoba, stigla nova pomoć iz Kine * Danas će biti organizovani letovi za Pariz i Frankfurt, a sutra i let za SAD za povratak državljana Srbije iz inostranstva

* Potvrđenih slučajeva u zemlji: 2.447

* Broj preminulih u Srbiji: 61

* Više od 100 izlečenih građana

* Policijski čas radnim danima traje 12 sati dnevno - od 17 do 5

* Policijski čas vikendom traje od subote od 13 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru

* Stariji od 65 godina u gradovima ne smeju da napuštaju stanove tokom celog dana

* Zatvoreni su tržni centri, ugostiteljski objekti, zabranjena je šetnja parkovima

* Ukinut je javni prevoz, specijalni prevoz samo za radnike

* Radi se sve veći broj testova i domovi zdravlja spremaju svoje objekte za testiranje na korona virus

Sve informacije o korona virusu u Srbiji nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Batut", www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs, kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs.

Sa 305 novoobolelih i osmoro mrtvih, petak 3. april bio je najteži dan u Srbiji. Prema podacima od 6. aprila, u Novom Pazaru potvrđena su još tri slučaja zaraze, čime je ukupan broj pozitivnih na Kovid-19 skočio na 25. Poslednja vest od tog datuma jeste da je na beogradski aerodrom sleteo novi avion sa pomoći iz Kine. U zemlju je stiglo 1,2 miliona epidemioloških maski.

Iz časa u čas:

22:35 150 migranata vikalo, vojska pucala. Vučić: U Krnjači je sada mirno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom večerašnjem televizijskom gostovanju rekao je da je situacija u migrantskom centru u Krnjači pod kontrolom, te da će se Srbija prema migrantima ophoditi domaćinski.

22:19 Ispovest medicinske sestre iz Niša: Decu nisam videla 10 dana, zaplačemo svi kad nas pozovu

"Kada sam se opredelila za medicinsku profesiju, znala sam da će izazova biti. Bila sam svesna da je spašavanje tuđih života, ponekad opasnost za svoj. Bila sam spremna na odricanje, na žrtvovanje svog privatnog života. Ali nisam nikada razmišljala da bi ovakva situacija mogla da se desi – priča tridesetpetogodišnja Marija Simić, glavna sestra Klinike za pulmologiju", jednog od bastiona niškog Kliničkog centra u kojima se vode borbe za živote pacijenata zaraženih koronom.

Lekari Nis Foto: Telegraf

22:50 Američka ambasada optužila srpske medije za dezinformisanje: Profesor sa Harvarda nije stvorio kornu

Američka ambasada reagovala je večeras na izveštavanje u Srbiji optužujući deo medijskog spektra za širenje dezinformacija u vezi sa zarazom korona virusa.

Americka Ambasada Foto: Twitter/USEmbassySerbia, Pixabay

21:07 Test samoprocene na koronu počeo je u četvrtak da radi, a evo koliko je građana izvojilo 5 minuta

U Srbiji je prošlog četvrtka počeo da radi Test samoprocene na korona virus , a od tog dana do ponedeljka, prema podacima koje smo dobili u Ministarstvu zdravlja, uradilo ga je 3.500 građana.

20:57 Vučić o uvođenju celodnevnog policijskog časa: Nećete biti sa porodicama za Vaskrs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u večerašnjem televizijskom gostovanju rekao je da građani neće biti sa svojim porodicama za predstojeće vaskršnje praznike.

20:45 Novi potvrđeni slučajevi zaraze u Novom Pazaru

Na teritoriji Novog Pazara potvrđen je još jedan slučaj korona virusa, saopštio je novopazaraski Zavod za javno zdravlje.

Novi Pazar Foto: Tanjug/Irfan Ličina

20:44 Predsednik otkrio da su beogradske bolnice popunjene: Opterećenje je preveliko, 130 pacijenta dnevno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u večerašnjem televizijskom gostovanju da su bolnice u Beogradu popunjene. On je istako da je u glavnom gradu Srbije najveće opterećenje, te da dnevno prima 130 pacijenata.

20:33 Proradilo porodilište u Šapcu u koje je ušla korona: Izvršena dezinfekcija, izolovano 30 zaposlenih

Porodilište u Šapcu ponovo radi nakon dezinfekcije objekta koja je izvršena pošto je potvrđeno da je jedna od medinskih sestrara pozitivna na korona virus.

Porodilište, novorođenče, Testiranje na korona virus Foto-ilustracija: Shutterstock

20:15 - O karantinu u trajanju od 24 časa odluku donosi struka: Predsednik Srbije o aktuelnim temama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne misli ni da je daleko ni da je blizu od odluke o karantinu 24/7 i da o tome odlučuje struka. 

19:58 Kolektiv osnovne škole u Pančevu se poželeo đaka: Snimili video da poruče deci kako im nedostaju

Video: Divan gest nastavnika škole iz Pančeva: Snimili video đacima i poslali snažnu poruku

19:52 - Predragu su govorili: "To je grip". Deca su spavala sa njim u krevetu, a onda je usledio korona šok

"Sestra ulazi i traži da joj izdiktiram svoj broj telefona. Saopštava potom da sam pozitivan, da moram da idem u Kragujevac. U šoku sam. Pozivam porodicu, sedam u sanitet..."

Ovo je delić onoga što je u borbi sa ćudljivim, varljivim i nepredvidljivim neprijateljem, korona virusom, preživeo Paraćinac Predrag Milošević (35). Sve se dešavalo suprotno očekivanjima i logici, a to je donelo i loše i dobro.

19:46 - Na Infektivnoj klinici u Beogradu 81 pacijent, 8 na respiratoru

Na Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu trenutno se leči 81 pacijent oboleo od korona virusa, od kojih je osam na respiratoru, izjavio je danas direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) Milika Ašanin i dodao da u svakom momentu na toj klinici ima oko 20 mesta za prijem novih pacijenata.

Ašanin je kazao da je na Infektivnoj klinici od početka epidemije u Srbiji primljeno oko 2.700 pacijenata, a da se dnevno pregleda između 130 i 160 pacijenata iz raznih krajeva.

18:45 - Tri minuta saobraćajnog špica u Beogradu u vreme korone: Gužva je kao da se ništa ne dešava

Video: U Beogradu špic kao u normalno vreme

18:20 - Kako je korona virus uticao na vlade u regionu

Godinu 2020. je definitivno obeležio korona virus koji se raširio u više od 100 zemalja sveta i za nekoliko meseci uspeo da promeni sve, od ponašanja ljudi do političkih prilika.

Kada je region u pitanju, parlamentarne izbore su već odložile Srbija i Severna Makedonija, vlada u Prištini je pala, u Sloveniji se desila promena vlasti, a Hrvatsku i Crnu Goru tek očekuju izbori za poslanike.

17:19 - Beograđani suncu ni danas nisu odoleli uprkos apelu: Ne mogu u park pa šetaju šinama oko Kalemegdana

Ponovo lepo vreme u Beogradu, a policijski čas počinje još pre zalaska sunca. Mnogi Beograđani izašli su iz svojih kuća, ne bi li obavili ono što moraju...

17:10 - U Trsteniku tri osobe pozitivne na virus korona

U opštini Trstenik u poslednja dva dana registrovana su tri slučaja zaraženih virusom korona, izjavio je danas predsednik te opštine Aleksandar Ćirić navodeći da su sve porodice zaraženih stavljene u izolaciju, a u toku je i ispitivanje drugih kontakata koje su te tri osobe imale.

On je naveo da će se nakon potvrđenih kontakata uraditi dezinfekcija kuća i stanova.

Kretanje broja obolelih od korona virusa, grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

16:56 - U KC Niš smešteno 68 osoba, 17 na respiratorima

U Kliničkom centru Niš, do 15:30 časova, hospitalizovano je 68 pacijenata sa potvrđenim prisustvom virusa korona, od kojih je 17 na respiratorima, saopšteno je na zvaničnom sajtu te zdravstvene ustanove.

Svi pacijenti su pod dvadesetčetvročasovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

16:57 - Studentkinji majka Ljiljana preminula od korone, u istom danu umrla i baka. Sad se grad diže na noge

Ljiljana je podlegla infekciji korona virusom, dok je njena majka patila od niza bolesti, ali se ne isključuje da je i ona bila žrtva iste zaraze.

Nakica Antić, Ljiljanina koleginica kaže da je ona u veoma teškom stanju primljena u bolnicu.

16:52 - U Lazarevcu do danas potvrđeno 9 zaraženih, troje preminulo od korona virusa

Zaključno sa današnjim danom, u Lazarevcu je potvrđeno devet pacijenata pozitivnih na Covid-19, od tog broja, tri osobe su preminule od posledice ove infekcije, dok je jedna osoba koja je preminula od drugog oboljenja takođe bila pozitivno testirana i na korona virus, saopštio je danas direktor Doma zdravlja "Dr Đorđe Kovačević", dr Jovan Milojević, a prenose Prave novine.

- Prvog aprila preminuo je prvooboleli star 70 godina, zatim je došlo do smrtnog ishoda kod muškarca starog 62 godine, i nažalost juče je preminuo mlad čovek od 39 godina. Četvrto lice je bio dijalizni pacijent i nije preminuo direktno od Covida, iako je bio pozitivan - rekao je Milojević i dodao da su svi ovi pacijenti imali dodatne zdravstvene probleme.

Kretanje broja umrlih od korona virusa, crveni grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

16:42 - Poslodavci i dalje otpuštaju radnike: Na biro se javilo 3.500 od uvođenja vanrednog stanja

Od uvođenja mogućnosti elektronskog prijavljivanja na evidenciju NSZ do sada, toj službi prijavilo se 3.500 građana koji su ostali bez posla, izjavio je  ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević uz napomenu da se posle predstavljanja mera podrške privredi taj trend "usporio".

16:40 - Uroševljanin koji je umro od korona virusa radio u kampu Bondstil

Čovek star 65 godina iz sela Sazli u opštini Uroševac, koji je u ponedeljak preminuo u UKCK i za koga je posle smrti utvrđeno da je zaražen virusom COVID 19, već duže vreme je radio kao vozač u kampu Bondstil, piše prištinska Koha.

16:30 - Da li će za Uskrs biti uvedena zabrana kretanja 24 sata? Struka je obrazložila svoj jasan stav

Na današnjoj konferenciji za novinare povodom korona virusa epidemiolog Predrag Kon je, povodom pitanja o novim merama za uskršnje praznike kazao da bi 24-časovnu zabranu kontakata trebalo uvesti već sada.

Video: Kon: Maksimum je u narednih osam do 10 dana, ovo je moj stav o zabrani kretanja 24 sata oko Uskrsa

16:19 - Kako gradovi postaju žarišta: Utvrđuju se na osnovu broja otkrivenih slučajeva, obrazac je isti

Novo žarište korona virusa određuje se pre svega na broju otkrivenih slučajeva, saopštili su danas epidemiolozi Predrag Kon i Darija Kisić-Tepavčević na konferenciji za medije.

15:41 - Šta će biti s bolnicama gde su medicinari desetkovani zbog korone? "Neki lekari radili sa kijavicom"

Bolnice će u slučaju inficiranja većeg broja svojih zaposlenih morati da rade sa smanjenim kapacitetima i, premda će rad biti težak, njihovo funkcionisanje neće smeti da bude ugroženo, kazao je epidemiolog Predrag Kon na današnjoj konferenciji za novinare.

15:32 - Dr Darija o pravom stanju u KC Vojvodina: Plasirane netačne informacije, videli smo kakav je odjek

Na redovnoj konferenciji povodom izveštaja o trenutnoj situaciji vezanoj za epidemiju korona virusa u Srbiji, dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da nikome do sada nije postavljeno pitanje vezano za situaciju na KC Vojvodine, iako je većina predstavnika struke svaki dan pred novinarama i odgovara na sve što javnost interesuje. 

15:25 - Dr Kon: Epidemija je najveća katastrofa, nema igranja, dostigli smo maksimum, trajaće još 10 dana

15:09 - Novi bilans: U Srbiji 61 žrtva korona virusa, umrla još dva muškarca i jedna žena

U Srbiji je od posledica korona virusa u poslednjih 24 sata umrlo troje ljudi, pa je ukupan broj preminulih u Srbiji od ove bolesti do sada 61. Preminula su dva muškarca i jedna žena.

Do sada, život je izgubilo 44 muškarca i 17 žena, prosečna starost im je 64,2 godine.

15:05 - Preminule još 3 osobe, 108 na respiratorima

Ovo je najnoviji presek stanja do danas u 15 časova. 

Video: U Srbiji za 24 sata preminule tri osobe, 108 na respiratorima

15:04 - U Srbiji od korona virusa obolelo 2.447 ljudi

U Republici Srbiji je do 15 časova 7. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.447 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Kako je ranije u toku dana saopšteno, Kruševac i Leskovac postaju dva nova velika žarišta.

14:57 - U srpskim sredinama na KIM nema novoobolelih

U srpskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze korona virusom, saopštio je danas Krizni štab u Severnoj Mitrovici.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, na Covid-19 je testirano 25 građana i svi su bilii negativni, prenosi portal Kosovo online, a ukupan broj obolelih je 33.

14:10 - Veroučitelj (39) iz Valjeva preminuo od korona virusa: Za sobom ostavio jednogodišnjeg sina

Dugogodišnji nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima OŠ "Mile Dubljević" Lajkovac (Bogovađa, Bajevac, Vračević, Markova Crkva, Ratkovac, Nepričava) Predrag – Peđa Jevtić preminuo je 5. aprila 2020. godine u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu, gde se nalazio na lečenju jake upale pluća, uzrokovane korona virusom.

14:01 - Loše vesti iz Leskovca: Za jedan dan udvostručen broj zaraženih, oboleli i lekari

Na teritoriji Leskovca, prema podacima kriznog štaba, do sada su inficirane 62 osobe, što je više nego udvostručen broj zaraženih korona virusom u odnosu na jučerašnji dan.

Ukupno u Jablaničkom okrugu je zaraženo 67 osoba.

13:56 - Vulin putem video linka zahvalio Šojguu za pomoć iz Rusije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas preko video linka sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom, kome je preneo zahvalnost za pomoć koju je Ruska Federacija uputila Srbiji za borbu protiv korona virusa.

- U ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, molim vas da prenesete njegove lične pozdrave i zahvalnost vrhovnom komandantu Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Pomoć koju ste nam dostavili je ogromna, potrebna i došla je u pravo vreme. Ljudi koje ste nam poslali su izvanredni, hrabri, stručni, vredni i mnogo pomažu u borbi protiv koronavirusa. Pomažu svojim savetima i radom, a kada ih Srbi vide na ulicama, mnogo se obraduju jer znamo da nismo sami i to vraća nadu - rekao je Vulin.

13:30 - Ljubav i borba u doba korone: Anica i Jovan, budući babica i radiolog, pomažu narodu u gradu žarištu

Anica Mijandžić (19) i Jovan Gatarić iz Kikinde, mladi zaljubljeni par, a oboje studenti Više medicinske škole u Zemunu, još jedan su svetao primer humanosti u doba korone.

Njih dvoje su buduća babica i budući radiolog, a odlučili su da ponude svoju pomoć kao volonteri u Zavodu za javno zdravlje u Kikindi, čim je izbila epidemija virusa.

Jovan Gatarić, Anica Mijandžić, Kikinda JOvan i Anica - Foto: Privatna arhiva,

13:22 - Telegraf u zoo-vrtu: Lepe vesti u doba korone, bele rode svile gnezdo, očekuju se i prinove

12:56 - Jovan je zvezda snimka sa Sajma: Kaže svi se drže zajedno, nekad se vesele, i otkriva odakle im pivo

Ovih dana stižu nam snimci "žurki" sa Beogradskog sajma, mesta gde je trenutno smešteno osamdesetak zaraženih korona virusom bez teških simptoma bolesti. Zvezda jednog od snimaka je Jovan - momak iz Bagrdana kod Jagodine koji je pesmom podizao atmosferu.

12:55 - Doktor Miroslav iz Varvarina preminuo od korona virusa: Bio je omiljeni lekar

Dr Miroslav Vasić (56) iz Varvarina, kod koga je potvrđen virus korona pre dve nedelje, izgubio je bitku za život, potvrđeno je “Novostima”. Važio je za vrhunskog stručnjaka, a u rodnom kraju gde je godinama nakon završenog Medicinskog faulteta u Nišu, imao privatnu praksu, bio je mnogima omiljeni lekar.

12:21- Korona virus zatvorio Odeljenje ortopedije u Paraćinu: Ima zaraženih među zaposlenima

U opštoj bolnici u Paraćinu zatvoreno je Odeljenje ortopedije, nakon što je potvrđeno da među zaposlenima ima pozitivnih na korona virus, objavljeno je danas na sajtu Skupštine opštine Paraćin.

- Od petka, Odeljenje ortopedije Opšte bolnice u Paraćinu, preventivno je zatvoreno, nakon što je utvrđeno da među zaposlenima ima obolelih od koronavirusa. U paraćinskoj Opštoj bolnici danas je potvrđeno da postoji manji broj inficiranih zdravstvenih radnika, među kojima su jedna sestra i lekar upućeni za Beograd, dok su ostali u kućnoj izolaciji i u stabilnom stanju.

11:36 - Jagodina: Ulice se dezinfikuju dan i noć

Po naredbi Gradskog štaba za vanredne situacije, Javno komunalno preduzeće "Standard", dan i noć dezinfikuje ulice, saobraćajnice, javne površine i stambene objekte Jagodine, u cilju sprečavanja širenja virusa korone, izjavio je danas direktor "Standarda" Dragan Lukić.

- Grad Jagodina je prvi, i JKP "Standard", počeo sa dezinfekcijom sa najefikasnijim sredstvom natrijum hipohloritom (žalova voda). Četiri cisterne, u jednoj turi dezinfikuju preko 300 kilometara ulica, putne infrastrukture, trotora i saobraćajnica - rekao je Lukić i dodao da će i večeras opet, od 17 sati do 7  ujutro, dok traje zabrana kretanja, dezinfikovati ceo grad.

Uz cisterne, gde je angažovano i 20 radnika, radnici sa prskalicama idu od stambene zgrade do zgrade i do sada su dezinfikovali preko 40 odsto zgrada a rade 24 sata.

11:21 - Preminuo muškarac (72) iz Medveđe, nije dočekao rezultate na koronu

Muškarac star 72 godine koji je boravio u Rujkovcu, opština Medveđa, preminuo je u ponedeljak.

Kako je za juGmediu rekao Goran Ivanović, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije, čovek je testiran 5. aprila, a preminuo je pre no što su stigli njegovi rezultati na Covid19.

Virus je potvrđen i kod ženske osobe rođene 1957. godine koja je boravila u Drencu.

11:13 - Umro pacijent u Čačku, imao povišenu temperaturu i infarkt

U Opštoj bolnici u Čačku tokom noći jedan pacijent sa teškom kliničkom slikom upućen je u Kragujevac, dok je jedan pacijent koji je imao infarkt i povišenu temperaturu umro, a rezultat pregleda na korona virus se očekuje u toku dana.

- Jutros se šalje 21 bris, a sutra je planirano 35. Od osam briseva, za koje su stigli rezultati jedan je bio pozitavan - izjavio je dr Aksentije Tošić, direktor ZZJZ u Čačku.

Prethodnog dana sa infektivnog odeljenja je na kućno lečenje otpušteno troje bolesnika, dok je pet premešteno na druga odeljenja. 

11:08 - Prvi smrtni slučaj u Železnicama

Radnik "Infrastrukture železnica" preminuo je u Nišu od posledica korona virusa, saopštila je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Ono što je važno jeste da moramo da učinimo sve da život ne stane, verujem da ćemo završiti sa što manje žrtava i problema ako smo jedinstveni i solidarni - rekla je ona.

11:06 - 115 pacijenata u KC Vojvodine

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) trenutno se leči 115 pacijenata obolelih od virusa Covid19, od čega se njih pet nalazi na mehaničkoj ventilaciji.

Klinički centar Vojvodine, KORONA VIRUS VOJVODINA Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Istovremeno, u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu otvorenoj za zbrinjavanje obolelih od korona virusa sa lakšom kliničkom slikom, leči se 38 takvih pacijenata.

10:39 - Dr Bojić: Otkrili smo tempiranu bombu

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Milovan Bojić izjavio je da su infekciju korona virusa u tu ustanovu, u kojoj je inficirano 67 radnika, uneli pacijenti sa asimptomatskim stanjem i urednom kliničkom slikom, ali u fazi inkubacije i da su se znaci bolesti ispoljili tek nakon intervencija.

- Zapanjilo me je kako može da nam uđe korona - rekao je Bojić na TV Pink, navodeći kakve su sve rigorozne zaštitne mere preduzimali kod prijema pacijenata i uopšte ulaska u bolnicu.

- Otkrili smo tempiranu bombu. Sprečili smo loše da bude još gore, a sačuvali ono što je dobro - naveo je dr Bojić.

10:10 - Sekretar Ministarstva ekologije inficiran koronom

Državni sekretar u Ministarstvu ekologije, Valjevac, Dragan Jeremić, pozitivan je na korona virus. U izjavi za Vamediu Jeremić kaže da je rezultat dobio u nedelju, a da se poslednjih sedam dana oseća dobro.

10:08 - Devetoro zaraženih u Topličkom okrugu

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović rekao je za RTS da je u Topličkom okrugu 9 osoba pozitivno na korona virus.

U Prokuplju ima šestoro zaraženih, dvoje u Kušumliji i jedna osoba u Blacu, a danas će biti testirano još 30 osoba.

Simonović dodaje da je republičkom kriznom štabu upućen zahtev da se odobre sredstva za opremanje hale srednje škole u Prokuplju ako se poveća broj zaraženih.

09:52 - U Severno-bačkom okrugu 31 zaražen

U Subotici je korona virusom zaraženo 27 osoba, u Malom Iđošu jedna, a u Bačkoj Topoli, mestu odakle je nulti pacijent u Srbiji, trenutno je troje inficiranih.

09:25 - Nove mere - niko pozitivan na koronu ne može da se leči u kućnoj izolaciji

Prema novim instrukcijama koje su od države dobile lokalne samouprave, oboleli od ove zarazne bolesti, trebalo bi iz kućne izolacije da se prebace u improvizovane bolnice u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, odakle posle trijaže, u zavisnosti od zdravstvenog stanja mogu biti upućeni i u kovid-bolnice.

Kretanje broja obolelih od korona virusa, grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

08:57 - Porodila se trudnica zaražena kovidom

Još jedna trudnica pozitivna na korona virus porodila se u GAK Narodni front.

- Ona je zbog svog stanja prebačena u KBC "Dragiša Mišović", a beba je izolovana i pod nadzorom lekara jer je rođena pre vremena - rekla je doktorka Branka Nikolić za TV Prva.

8:10 - Još jedan grad u Srbiji postaje zarište korona virusa

Kruševac postaje novo žarište korona virusa. Pre dve nedelje u Rasinskom okrugu registrovan je prvi slučaj koronavirusa, a do danas ih ima 79. U samoizolaciji je oko 2.000 ljudi.

Najviše zaraženih je u Kruševcu – 55, a 51 osoba hospitalizovana je na infektivnom odeljenju kruševačke bolnice, javlja RTS.

Beograd, korona virus Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

07:46 - Ruski vojni lekari počeli prijem pacijenata u Beogradu

Nakon dezinfekcije medicinskog centra "Dragiša Mišović“ u Beogradu, ruski vojni lekari su počeli sa prijemom pacijenata kod kojih postoji sumnja da su oboleli od virusa korone, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, pacijente će pregledati dva tima ruskih lekara, koji su se pre toga upoznali sa organizacijom procesa lečenja, opremom za dijagnostikovanje i radom kolega iz Srbije.

7:15 - Tiodorović: Zaraziće se 60 do 70 odsto stanovništva

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da su stručnjaci uglavnom saglasni da će do Vaskrsa rasti broj oboleli od korona virusa, kao i da 24-časovna izolacija, ako se postojeće mere budu poštovale, neće biti potrebna.

Kaže da je sigurno da će se razboleti oko 60, 70 odsto stanovništva, pitanje je samo u kom intervalu, kaže Tiodorović.

Kretanje broja umrlih od korona virusa, crveni grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

07:00 - Danas letovi za Pariz i Frankfurt, sutra let za SAD

Danas će biti organizovani letovi za Pariz i Frankfurt, a sutra i let za SAD za povratak državljana Srbije iz inostranstva.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić juče je za TV Prva rekao da je u Nemačkoj najveći broj građana Srbije, 1.500, a da ih je u SAD sada 700. Rekao je i da udaljene destinacije nisu na dnevnom redu i da ne treba podizati lestvicu očekivanja.

Poručio je svima da ako nemaju egzistencijalne probleme i ne moraju da dolaze, da nije vreme za putovanja i da je to teško izvesti.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: Kineski lekari apeluju na sprovođenje mera karantina i stavljanje epidemije pod kontrolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    7. april 2020 | 11:17

    I mi smo šokirani kako mere ne sprovode. Kako vi sa 65 godina vitlate instimunom. A onda zovete lekare da se vrate. A fosili da rade do 100 godina

  • No1e

    7. april 2020 | 17:03

    SVI VI KOJI STE ZA 24H POLICIJSKOG ČASA "IDITE DA SE LEČITE KOD PSIHIJATRA"!!!

  • Mila82

    7. april 2020 | 10:51

    Sta se ne uvede vanredno stanje 24h nego se ceka da pomre jos ljudi, da se virus rasiri pa da nam bude kao u Italiji...Kako se igraju sa nama pa to je strasno! Cuj moram na posao-pa jel se ne shvata ozbiljnost situacije?!-Ocigledno ne dok ne obolis i ne zavrsis na aparatima! Ljudi ovo je kuga 21veka!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA