≫ 

Doktor Miroslav iz Varvarina preminuo od korona virusa: Bio je omiljeni lekar

U poslednja dva dana pet osoba je preminulo u Rasinskom okrugu

  • 1
Miroslav Vasić Foto: Facebook

Dr Miroslav Vasić (56) iz Varvarina, kod koga je potvrđen virus korona pre dve nedelje, izgubio je bitku za život, potvrđeno je “Novostima”. Važio je za vrhunskog stručnjaka, a u rodnom kraju gde je godinama nakon završenog Medicinskog faulteta u Nišu, imao privatnu praksu, bio je mnogima omiljeni lekar.

U poslednja dva dana, nažalost, ukupno pet smrtnih slučajeva iz Rasinskog okruga dovodi se u vezu sa KOVID-19: tri iz Kruševca,po jedan iz Ćićevca i Varvarina.

- Dr Mića je bio izuzetan čovek, priznat stručnjak, svi smo zatečeni tužnim vestima. Živeli smo u istom selu Varvarin, nekih 500 metara udaljeni. Tu je godinama imao privatnu ordinaciju, bio je omiljeni lekar - kaže za “Novosti” Vojkan Pavić, predsednik opštine Varvarin.

U Domu zdravlja “Dr Vlastimir Gogić”, gde je dr Savić radio svojevremeno, ne mogu da veruje šta se dogodilo.

- Strašno nam je žao zbog kolege, to je veliki gubitak za ceo kraj, svi smo potreseni, bio je veliki čovek, veliki doktor - kaže dr Jasmina Rakić, direktorka DZ u Varvarinu koji je posle Kruševca, najpogođeniji u okrugu.

Kruševac postaje novo žarište

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, čak 88 potvrđenih slučajeva virusa korona registrovano je u Rasinskom okrugu. U samom Kruševcu potvrđeno je 60 slučajeva, u Varvarinu 15. Po 4 slučaja zabeleženo je u opštinama Trstenik, Aleksandrovac i Ćićevac. U opštini Brus potvrđen je jedan slučaj.

Od 30. marta ukupno je zabeleženo 9 smrtnih slučajeva koji se dovode u vezi sa korona-virusom. Pored dr Vasića, u poslednjih 48 sati, preminuli su M. L. (89), R. M. (87) i D. Ž. (63) iz Kruševca, i M. K. (70) iz Ćićevca.

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu hospitalizovana je 61 osoba, a očekuju se rezultati još 32 brisa prosleđenih Veterinarsko-specijalističkom institutu u Kraljevu. Od početka vanrednog stanja testiranja na teritoriji koju pokriva ZZJZ Kruševac su redovna i ovaj kraj je jedan od najtestiranijih u Srbiji.

Zvanična statistika govori da je u režimu samoizolacije u Kruševcu, 1.203 lica,u Aleksandrovcu 203, Trsteniku 265, Ćićevcu 84, Varvarinu 197 lica i Brusu 87 lica. Na teritoriji okruga redovno se obavlja dezinfekcija, a u samom Kruševcu se više puta dnevno dezinfikuje Infektivno odeljenje, kao i Urgentni centar i Hitna pomoć.

U toku je priprema Hale sportova za zbrinjavanje pacijenata sa potvrđenim korona virusom i lakšom kliničkom slikom. Spremiće se ukupno 150 kreveta, koliko je i mesta na raspolaganju za lečenje u Opštoj bolnici u Kruševcu,na Infektivnom i drugim odeljenjima.

Video: Kon: Korona virus je rasprostranjen po celoj Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA