≫ 

Predsednik otkrio da su beogradske bolnice popunjene: Opterećenje je preveliko, 130 pacijenta dnevno

U prestonici se leči skoro 50 odsto zaraženih

  • 31
Aleksandar Vucic Printskrin: RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u večerašnjem televizijskom gostovanju da su bolnice u Beogradu popunjene. On je istako da je u glavnom gradu Srbije najveće opterećenje, te da dnevno prima 130 pacijenata.

-  Beograd ima 22,9 odsto od ukupnog stanovništva Srbije, a procenat onih koji su zaraženi, leže ovde, a nisu odavde, skoro je 50 odsto - rekao je Vučić na RTS-u.

On je dodao da se pacijenti slivaju u beogradske bolnice, te da su one popunjene.

- U Nišu ima oko 65 slobodnih respiratora. To skoro neće biti popunjeno, nadam se nikad, a u Beograd dolazi po 130 pacijenata svakodnevno. Kada uđete u "Mišović" npr. vi ne izlazite brzo, potrebno je vreme da se oporavite - rekao je dodajući da je na to mislio kada je rekao da je privremena bolnica na Beogradskom sajmu najbolja.

On je opomenuo građane da rasterete medicinske radnike poštovanjem predviđenih mera.

Suština je da ljudi razumeju da se drže izolacije, a molim one čiji je posao da rade, zaista da rade - poručio je aludirajući na to da je bilo onih koji su pokušali da izvrgnu svoju radnu obavezu.

Ujedno, ocenio je da će Dedinje sa najvećim brojem zaraženih zdravstvenih radnika uskoro stati na noge, te da ga najviše brine opterećenje kovid-bolnica.

Video: Kisić Tepavčević: 178 osoba otpušteno sa bolničkog lečenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 1

    7. april 2020 | 20:41

    Sigurno je da će iz cele RSrbije u BG kada je tu skoro celo zdravstvo,pukle su su bolnice ruine na jugu i sada se vidi šta sve škripi u ovoj državi.

  • Gt1

    7. april 2020 | 21:03

    A kad će početi isplata 100€ otvorio sam račun?

  • Marko,

    7. april 2020 | 21:48

    Predsednice svaka cast, ziv nam bio i nek Vam Bog da zdravlje! Znam da cu dibiti minuse, ali bas me briga! Vi ste ponos ove zemlje, a i mi svama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA