≫ 

Raste broj zaraženih zdravstvenih radnika: Do sada testirano 2.323, pozitivno na koronu njih 260

- Testiranje zdravstvenih radnika je prioritet, posebno onih koji rade u kovid bolnicama - navela je direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut"

  • 4
Koronavirus, korona virus, Italija, lekar, bolnica Foto: Tanjug/AP

Dr Verica Jovanović, direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" navela je, gostujući na TV Prva da je testiranje zdravstvenih radnika prioritet, a da su na prvom mestu oni koji su najviše u kontaktu sa pacijentima zaraženim korona virusom.

- Svi koji rade sa kovid pacijentima su na prvoj liniji testiranja. To su oni zdravstveni radnici koji pre svega rade u kovid bolnicima: Klinici za infektivne i tropske bolesti, u KBC Dragiša Mišović, KBC Zemun, Zvezdara - objasnila je ona.

Kako je saopštila, do sad je testirano ukupno 2.323 zdravstvenih radnika.

- Od toga je 260 pozitivnih radnika iz zdravstvenih sistema, 1.082 negativno, a za određeni broj se čekaju rezultati - istakla je dr Jovanović i dodala da se očekuje da najveći broj testiranja bude u Beogradu, s obzirom na to da je u ovom gradu najveći broj zdravstvenih ustanova.

Direktorka Instituta "Batut" je navela i da se strogo kontroliše ko radi na prijemnim mestima, kao i ko su osobe koje rade sa pacijentima.

- O tome se strogo vodi računa kako bi sama ustanova bila bezbedna, uz sve i lične mere koje su propisane za prevenciju bolničkih infekcija. Vodimo računa o zdravstvenim radnicima i pravilnom organizacijom se obezbeđuje da niko ne trpi, da lekari uvek budu dostupni - poručila je dr Verica Jovanović.

Video: Kisić-Tepavčević: Na dobrom smo putu, vide se rezultati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nena

    8. april 2020 | 10:28

    samo da se broj drasticno nepoveca,onda smo ugasili.

  • Tt

    8. april 2020 | 11:41

    Znaci 2323 zdravstvenih radnika je testirano ali od toga za skoro 1000 nemamo rezultat testa. Vest je da je od.1340 za koje je stigao rezultat testa 260 pozitivno a 1080 negativno. Svaki peti je znaci zarazen.

  • Pa 63

    8. april 2020 | 11:01

    Zasto zdravstveni radnici cekaju danima na testiranje? Trebalo bi da oni budu prioritet, da bi se sto pre vracali na posao ako test bude negativan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA