≫ 

Otkazane operacije na Institutu za onkologiju, do sada zaražena 2 pacijenta, jedan preminuo

Pacijent koji je preminuo je došao na Institut bez simptoma

  • 7
Dr Danica Grujičić Dr Danica Grujičić / Foto: Medija centar Beograd

Ruski vojni lekari obaviće danas dezinfekciju Instituta za onkologiju i radiologiju, jer je kod dvoje pacijenata otkriven novi virus korona. Direktorka Instituta prof. Danica Grujičić kaže da su zdravstveni radnici testirani juče, da će se testiranje nastaviti i danas i da će rezultati biti poznati za dan ili dva.

Navodi da je prva pacijentkinja koja je došla zaražena u Institut na vreme prepoznata, da je izolovana, a svi lekari koji su bili sa njom u kontaktu su izolovani i očekuju se rezultati da se vidi da li su zaraženi.

- Pacijentkinja je zbrinuta u KBC Dragiša Mišović i oporavlja se. Drugi pacijent je bio na radioterapiji na Urološkom odeljenju. Došao je bez simptoma. Nakon 14 dana dobio je temperaturu, razvio upalu pluća i umro u subotu. Reč je o pacijentu sa karcinom prostate, starom 80 godina - rekla je Grujičić.

Ona je navela da će biti testirani i svi pacijenti sa radiološke urologije, gde je ležao zaraženi pacijent.

- Sve njih ćemo testirati, bez obzira što su pacijenti disciplinovani, slušaju savete i ne napuštaju svoje sobe - rekla je Grujičić.

Ona je navela da hirurgija neće raditi danas, sutra, a možda i prekosutra i pozvala pacijente da poštuju zakazano vreme.

Kako je istakla, konzilijumi će i dalje raditi, ali je pozvala pacijente da ostave svoju dokumentaciju, oni ili neko njihov, kako se ne bi stvarala gužva.

Ukoliko klinička slika ne bude jasna doktorima sa konzilujuma, oni će pozvati pacijenta na pregled, rekla je Grujičić.

Video: Kon: Nema više igranja sa tim kako se sprovodi izolacija, samo bolnički uslovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    8. april 2020 | 11:53

    Jos kad bi neko smeo da objavi istinu sta se desava na onkologiji... ccc

  • Upalni proces

    8. april 2020 | 11:31

    Zamolio bih cenjenu doktoricu Grujicic, koja je pre mesec ipo dana izjavila da je njoj kao strucnjaku da su 98% obolelih Kinezi, i 100% umrlih takodje Kinezi, i da kao strucnjak moze sa sigurnoscu da potvrdi da je u toku bioloski rat protiv Kine, da apdejtuje izjavu jer su se stvari ocigledno promenile sto joj kao strucnjaku ne idenu prilog.. kako je meni gafno kada doktori pocnu danse bave politikom.. pa ja bi zo proterao odma iz sluzbe i pored Hopokratove zakletve uveo i neku o bavljenju politikanstvom i propagandom.. draga ruska doktorice

  • Jug

    8. april 2020 | 20:39

    Do pre nekoliko nedelja dr Grujičić dr Nestorovića dizali ste u nebesa i tako i treba jer su oni za nas bogovi u pravom smislu.Zapitate li se nekada koliko su života ovi ljudi spasili, stanite ispred ogledala vi koji kritikujete pogledajte se u ogledalo i priznajte sebi da niste u pravu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA