≫ 

Potvrđeno: U petak počinje policijski čas u celoj Srbiji i trajaće do ponedeljka, a ovo su izuzeci

Iako je bilo reči da bi policijski čas mogao da bude uveden za Beograd i Niš kao najveća žarišta, on će važiti za celu zemlju

Policija, policijski čas Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U petak u 17 sati na teritoriji cele Srbije počinje policijski čas i trajaće do ponedeljka u 5 ujutru, potvrđeno je za Telegraf.

Zvanična odluka biće saopštena posle sastanka kriznih štabova, kako saznajemo od izvora bliskom Vladi Srbije.

Iako je bilo reči da bi policijski čas mogao da bude uveden za Beograd i Niš kao najveća žarišta, on će važiti za celu zemlju.

Od ove mere biće izuzeti penzioneri koji će moći da idu u kupovinu i poljoprivrednici na traktoru.

- Penzioneri će moći da izađu u petak u prodavnice u periodu od 4 do 7 sati ujutru - rečeno nam je.

O uvođenju celodnevnog policijskog časa sinoć je govorio i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je rekao da se ovakva odluka donosi na osnovu predloga struke, te da se analize vrše svakodnevno.

- Najverovatnije ćemo uvesti karantin od petka do ponedeljka, jer nas je subota jutro skupo koštala, ljudi su se skupljali na Fruškoj Gori i svim izletištima, grupe od po 40 ljudi. Šta da radimo, moraćemo tako. Sasvim je izvesno da ćemo ovu meru doneti za Beograd, Niš, a za ostale gradove ćemo videti- rekao je Vučić.

Epidemiolog Predrag Kon, da podsetimo, rekao je da je njegov predlog da u narednih osam do 10 dana bude uvedena apsolutna zabrana kontakata od 24 sata, a ako mora, onda i kretanja, u pojedinim žarištima, kako bi se prekinuo lanac širenja virusa.

Kon je istakao da se sada nalazimo u maksimumu, koji će trajati još narednih osam do 10 dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sa Sava

    8. april 2020 | 13:39

    Odlicno podrska mozda je bolje I 2 nedelje 24/7 uz izuzetke I jedan izlazak za prodavnicu I apoteke Samo I da oteramo ovaj virus I da Se oporavimo do maja

  • Miloš

    8. april 2020 | 14:10

    Puna podrška Vladi Republike Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na novoj meri. Samo tako ćemo pobediti ovaj virus i moći nastaviti sa našim normalnim životnim aktivnostima. Ovo je jedini način za trijumf nad opakim i nevidljivim neprijateljem. Ovaj virus je opasan i smrtonosan, zato ostanimo kod kuće!!!!

  • Miloš

    8. april 2020 | 14:57

    Samo oštre mere daju rezultate. Podršavam ovu meru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA