≫ 

Studentski i učenički domovi u Nišu postaju privremene bolnice: Čair neće biti dovoljan

Studentski centar u Nišu staviće se na raspolaganje Štabu za vanredne situacije za pravljenje privremenih bolnica za lakše pacijente zaražene virusom korona, kao i objekti Doma učenika

  • 0
Hala Čair, Niš

Foto: D. K.

Objekti Studentskog centra i Domova učenika u Nišu od danas se pripremaju za privremene bolnice u kojima će biti smešteni lakši pacijenti zaraženi virusom korona, što znači da će Niš imati oko 300 postelja više za takve pacijente.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kazao je da je doneta naredba da se Studentski centar u Nišu stavi na raspolaganje Štabu za vanredne situacije za pravljenje privremenih bolnica za lakše pacijente zaražene virusom korona, kao i objekti Doma učenika.

Kako je naveo, pored hale Čair, hale koja se nalazi pored nje, hale škola "Mike Antić" i "Duško Radović", koje su već preuređene u privremene bolnice, priprema se Studentski dom pored Kliničkog centra, čiji je kapacitet oko 200 kreveta, a tu su i dva Doma učenika koji imaju kapacitet za oko 240 i 50 osoba.

Hala Čair, Niš

Foto: D. K.

Bulatović je naveo i da je doneta naredba da se zatvori Nišavski kej, obrazlažući da su u skladu sa vanrednim stanjem proglašenim radi sprečavanja širenja epidemije virusa korona, na to bili primorani jer je šetnjama po keju dosta puta prekršena mera okupljanja maksimalno dve osobe.

Takođe, Štab za vanredne situacije doneo je naredbu da Gradska uprava za period april, maj i jun odloži naplatu zakupnine koju zakupci poslovnog prostora Grada Niša izmiruju do 15. u mesecu za tekući mesec.

Upitan za slučaj južnokorejske kompanije "Jura" i njihovog pogona u Nišu, gde radnici neće da rade zbog, kako navode, nemanja sigurnih zdravstvenih uslova, Bulatović je kazao da su podaci prikupljeni, predati Institutu za javno zdravlje, te da se čeka njihov odgovor u skladu sa kojim će biti izrečena naredba kako i pod kojim uslovima može da se radi.

Istakao je da naredbu koju budu doneli, svi moraju da poštuju, pa i ta kompanija konkretno.

Video: Muškarac koji je umro u Čačku bio je pozitivan na koronu: Sumnja se da je virus ušao u Dom za stare

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA