Trudnica iz Kuršumlije prebačena na respiratorno odeljenje jer je pozitivna na korona virus

Ona je u stabilnom stanju

  • 1
Trudnica, trudna zena, priroda, suma

Foto: Profimedia

Trudnica u šestom mesecu trudnoće iz Kuršumlije koja se inficirala od supruga koji je preležao kovid 19, smeštena je danas na privremeno respiratorno odeljenje kuršumlijskog Doma zdravlja.

Prema rečima dr Uranije Petrović, direktorke ove ustanove, trudnica je posle odluke Vlade da oboleli od korone virusa ne smeju biti na kućnom lečenju, poslata u ginekološko-akušersku kliniku u Nišu, odakle je prosleđena u halu Čair, ali je posle mišljenja nadležnih lekara da ne sme da bude u karantinu u hali, vraćena u privremeno odeljenje pri kuršumlijskom Domu zdravlja.

- Trudnica se oseća stabilno, a prosledili smo hitan zahtev bolnici “Dragiša Mišović” u Beogradu koji je referentna ostanova i očekujemo odgovor - ističe dr Uranija Petrović, direktorka kuršumliskog Doma zdravlja koji je prvi u Srbiji otvorio privremeno respiratosno odeljenje za smeštaj osoba sa simptomima korona virusom.

Inače, danas je na kovid 19 testirano dvadeset medicinskih radnika koji su bili u kontaktu sa pacijentima, dok je u ovoj opštini zvanično pored trudnice i njenog supruga koji je izlečen,od korone virusa obolela još jedna mlađa osoba, dok se troje njih nalazi u prokupačkoj bolnici čiji se rezultati očekuju.

Video: Kon: Maksimum je u narednih osam do 10 dana, ovo je moj stav o zabrani kretanja 24 sata oko Uskrsa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA