Princeza Katarina: Suprotstavimo se ujedinjeni virusu, izrazimo zahvalnost vodeći računa o drugima

Katarina Karađorđević je navela da podstiče one koji žive u Srbiji i u dijaspori da misle na ekonomski patriotizam i daju Srbiji kako bi pomogli da se spasu životi

  • 1
Katarina Karađorđević Foto: ATA Images

Nikada u istoriji svetsko zdravlje nije bilo od tako vitalnog značaja. Svetska pandemija pogađa one koje volimo u našoj zemlji i one koje volimo širom sveta, a naša porodica hoće da znate da se molimo za vas, poručila je princeza Katarina Karađorđević.

Kako je navela, u ovim izazovnim vremenima, moramo da odamo priznanje i zahvalimo se herojima - lekarima, medicinskim sestrama i zdravstvenim radnicima koji su žrtvovali svoje živote i čak svoje porodice da bi spasavali živote tokom korona krize.

- Hoćemo da znaju koliko se ponosimo njihovim naporima. U njihovoj snazi i hrabrosti i mi nalazimo inspiraciju. Zato hajde da im ukažemo poštovanje i da poštujemo sami sebe tako što ćemo održavati društvenu distancu. Takođe hoću da se zahvalim našoj vladi na ogromnim naporima koje preduzimaju pružajući podršku našim zdravstvenim ustanovama, kao i dajući savete građanima u ovoj vanrednoj situaciji - navela je princeza.

Ona je istakla da je veoma važno da se ujedinjeni suprotstavimo u borbi protiv ovog virusa, ali i da izrazimo zahvalnost vodeći računa jedni o drugima.

- Ja sam od najranijeg doba naučila da je davanje dar. Ono vam daje osećaj zadovoljstva i blagostanja, i to pravi razliku. Ovo govorim iz iskustva, jer mi je Bog dao priliku da pomažem našim bolnicama i medicinskim profesionalcima tokom poslednjih 27 godina. Radost koju mi to pruža potpuno me ispunjava - kazala je Katarina Karađorđević.

Princeza je dodala i da podstiče one koji žive u Srbiji i u dijaspori da misle na ekonomski patriotizam i daju Srbiji, te da ohrabruje i druge da daju.

- Znam da u svetu ima mnogo potreba sada, ali Srbija se suočava sa teškim izazovima ne samo tokom ove krize, nego će se teško oporaviti i od Korone. Uputila sam apel kancelarijama Lajflajn humanitarne organizacije u inostranstvu kojima sam pokrovitelj, u Londonu,  Njujorku, Čikagu i Torontu, da podrže ove napore jer ja verujem da naša dijaspora može da napravi ogromnu razliku i spase živote u našoj otadžbini. Molim vas posetite veb sajt moje Fondacije i vidite kako možete da napravite razliku na www.lifelineaid.org - apelovala je princeza Karađorđević.

- Život je lep. Imamo toliko toga čemu bi se radovali. I uvek je važno, a pogotovo u ovako teškim vremenima, da vodite računa o sebi. Vaše fizičko i mentalno zdravlje su najvredniji, a život je zaista dar od Boga. Ja sam se fokusirala na to da pružam pomoć i podršku bolnicama i medicinskim profesionalcima tokom poslednjih 27 godina. I to je glavni cilj moje Fondacije, i zaista naporno radimo na tome pogotovo u ovako izazovnim vremenima - ukazala je princeza.

Video: Kon detaljno o kapacitetima bolnica širom Srbije i smeštajima za lakše obolele od COVID-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA