Marija ima sedmoro dece, a dvaput se porađala ispred Hitne: Oba deteta donela ista medicinska sestra

Prepoznale su se: "Vi ste bili i kad sam rodila dečaka. On sad ima šest godina"

  • 1
beba, medicinska sestra ,Anđelka Mladenović Foto: Pixabay, Youtube Printskrin/ TvCentar

Marija K. (33) iz Dublja donela je na svet zdravo dete u vozilu Hitne pomoći svilajnačkog Doma zdravlja.

Mlada majka koja već ima šestoro dece je, 6. aprila, dva sata iza ponoći, rodila je devojčicu na putu između Svilajnca i Jagodine, a uspešan porođaj u toku vožnje su izvele dr Gorica Mihajlović i medicinska sestra Anđelka Mladenović.

Medicinska ekipa iz Opšte bolnice u Jagodini priskočila je u pomoć kada je sanitet stigao, nakon čega su mama i beba smeštene u jagodinsko porodilište i osećaju se dobro.

Sestra Anđelka kaže da je i pre šest godina pomogla Mariji da na svet donese dečaka, takođe van bolničke zgrade.

- Ona se porodila ispred Hitne i dečaka je dobila. I ona me se seća: 'Vi ste bili i kad sam rodila dečaka. On sad ima šest godina' - prenela je anegdotu, citirajući i srećnu porodilju.

Objašnjava da u radu nema treme, te da, iako iznenađena, misli šta treba da preduzme, pa tek kad vrati film seti se šta je moglo biti. Ipak, ovaj se put sve srećno završilo.

Bebu smo utoplile, bila je super. Pokušala je da sisa kompresu u koju smo je uvile. Malo je plakala, malo je dremala - prenela je prve trenutke života devojčice.

Iako je doktorka po sopstvenom priznanuju učinila sve da spreči da se porođaj desi prebrzo ili u neodgovarajućim uslovima, svet je, kaže, ugledalo vitalno žensko novorođenče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA