≫ 

Raste broj zaraženih u Pomoravlju: U Ćupriji 98, u Paraćinu 42... Šest osoba izlečeno, četiri umrlo

Neka od bolničkih odeljenja u dva grada zatvorena, među njima nefrologija, urologija, ortopedija...

  • 0
Ćuprija, korona virus Foto: ATA Images

Predsednik opštine i komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije Ćuprije Ninoslav Erić izjavio je danas da je u Ćupriji povećan broj zaraženi koronaviruson za osam, u Paraćinu novih je 14, a u Jagodini osam.

Iz Paraćina su dva pacijenta izlečena, dodaje Erić, u pisanoj izjavi za medije. Erić ističe da je do danas u Pomoravskom okrugu na virus korone pozitivno 178 osoba: U Ćupriji 98, Paraćinu 42, Jagodini 31, Svilajncu osam, Despotovcu tri i Rekovcu dva.

Šest osoba je izlečeno, iz Ćuprije tri, iz Paraćina dva i jedna iz Svilajnca, a četiri osobe su umrle, među kojima i jedan lekar iz Paraćina, koji je bio zaposlen u Opštoj bolnici u Ćupriji.

Opštinska uprava Čuprija Predsednik opštine Ćuprija, Ninoslav Erić / Foto: Opštinska uprava Čuprija

Blizu 30 zdravstvenih radnika je obolelo, iz Ćuprije 20 zajedno sa direktorom Opšte bolnice, u Jagodini četvoro, a obolelih ima i iz Opšte bolnice u Paraćinu.

U Ćupriji i Paraćinu, zbog zaraženih zdravstvenih radnika, zatvorena su neka odeljenja: nefrologija, urologija, ortopedija, ORL, onkologija...

Video: U poslednja 24 sata četiri osobe preminule u Srbiji

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA