≫ 

Oni su heroji Leskovca: Volonteri zamenili vozače Hitne pomoći kako bi prevozili zaražene koronom

Nenad i Ljubiša odmah su se stavili na raspolaganje bolnici u Leskovcu, kada su čuli da je ovoj ustanovi potreban određeni broj vozača

  • 2
Leskovac, volonteri Printskrin: Youtube/Jugmedia

Nakon što su svi vozači Opšte bolnice u Leskovcu poslati u karantin zbog kontakta sa kolegom koji je zaražen korona virusom, ovoj zdravstvenoj ustanovi javilo se na desetine volontera koji su bez straha prihvatili da budu u prvim "borbenim redovima" i prevoze inficirane pacijente sa težom kliničkom slikom u veće medicinske centre.

Rukovodstvo bolnice je prihvatilo nekoliko volontera koji su već ranije imali iskustva u ovakvim poslovima. Većina njih su nezaposleni, a mnogi se bave isključivo poljoprivredom, piše Jugmedia.

Nenad Jović iz okoline Leskovca ostavio je svoje poljoprivredno dobro i odlučio da volontira.

Leskovac, voloneti Nenad Jović se javio da volontira i pomogne, Printskrin: Youtube/Jugmedia

- Ne plašim se korone. Ako se i desi, šta je tu je. Morao sam da pomognem kada sam čuo u kakvoj situaciji se nalaze vozači - kaže za juGmediu ovaj četrdesetogodišnjak.

Među volonterima je i Ljubiša Kurtić (25), pripadnik romske nacionalne manjine, iz naselja Sat mahala.

Kako prenosi lokalni portal Rominfomedia, on je otac dvoje dece, nezaposlen, a posao traži još od kako je završio srednju školu.

- Pitao sam se kako mogu da pomognem našem gradu i građanima čak i bez medicinskih veština jer sam završio srednju saobraćajnu školu i imam vozačku dozvolu B i C kategorije. Kada sam preko medija saznao da su vozači Hitne pomoći zaraženi korona virusom i da su Domu zdravlja i Opštoj bolnici u Leskovcu potrebni vozači, bez razmišljanja sam se prijavio da volontiram kao vozač i da u ovom teškom vremenu pomognem našoj bolnici i zdravstvenim radnicima -  kazao je Kurtić.

On volontira kao vozač u bolnici i Hitnoj pomoći već tri dana i više puta je vozio zaražene Leskovčane na infektivnoj klinici i hali Čair u Nišu.

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević kaže da je malo reći da je zahvalan ovim ljudima i garantuje da su na svojim herojskim radnim mestima zaštićeni po svim pravilima i da im je obezbeđena sva raspoloživa zaštitna medicinska oprema.

Video: Pomoć za najugroženije: Milan Borjan i Dejan Tomašević kao volenteri pakuju pakete za penzionere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • na a

    9. april 2020 | 12:02

    bravo hrabri momci.

  • rikimil

    9. april 2020 | 11:16

    Поред нашег здравственог особља, хероји су и волонтери и поздрав за све њих. Један проблем за наше пољопривреднике који су старији од 70 година . Они не смеју на своје њиве. Никаква потврда њих не може довести до њива које ће на овакав начин остати необрађене. Лично сам се обраћаоМинистарству пољопривреде и ово ми је потврђено. Зашто нема волонтера који ће можда решити овај проблем ? Имамо много младих пољопривредних стручњака који би могли да обаве ове послове.Да ли се зна да наш домаћин на селу и у моменту ако се тешко креће, прихвати да му помогне неко да се попне на трактор и креће у обраду својих њива ? Помозимо овим људима да за рше пролећну сетву.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA