≫ 

Zubari ipak mogu da rade hitne intervencije, ali samo pod jednim uslovom

Navedeno se odnosi na stomatologe koji su se prijavili Stomatološkoj komori Srbije da pružaju hitnu stomatološku pomoć i u vreme zabrane kretanja, odnosno da mogu isključivo da odu do svoje ordinacije ukoliko procene da je pacijentu neophodna hitna intervencija

  • 0
Stomatolog, zubar

Foto: Pixabay

Stomatolozima koji su se prijavili Stomatološkoj komori Srbije (SKS) da pružaju hitne intervencije i u vreme zabrane kretanje nije potrebna posebna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa jer je reč o zdravstvenim radnicima sa licencom.

Navedeno se odnosi na stomatologe koji su se prijavili Stomatološkoj komori Srbije da pružaju hitnu stomatološku pomoć i u vreme zabrane kretanja, odnosno da mogu isključivo da odu do svoje ordinacije ukoliko procene da je pacijentu neophodna hitna intervencija, navodi se na sajtu Komore.

Takođe, kako se dodaje, stomatolozi sa sobom moraju da imaju identifikacione kartice (ID kartice) Stomatološke komore Srbije.

Stomatološka komora Srbije objavila je na svom sajtu odgovor koji je toj organiziji poslao MUP u kojem se objašnjava da stomatolozi mogu isključivo da odu do svoje ordinacije u vreme zabrane kretanja ukoliko procene da je pacijentu neophodna hitna intervencija.

MUP je dostavio odgovor, da su stomatolozi "zdravstveni radnici sa licencom, u skladu sa Članom 150. Zakona o zdravstvenoj zaštiti ("Sl. Glasnik RS", broj 25/2019), nije im potrebna posebna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa, jer su tačkom 3. Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, u stavu 1. zdravstveni radnici sa licencom izuzeti od naredbe, piše na sajtu Komore.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Najlepša slika Srbije: Klinci ukrasili zubnu ordinaciju u Ljigu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA