≫ 

Ganuće vas crtež devojčice (12) iz Niša: Naši lekari koji se bore protiv korone su i njeni heroji

M. V. je svoj rad poslala na konkurs i dobila lutku Vedranu - da unese vedrinu u dane samoizolacije

  • 3
Crtež, lekari, lutka Foto: Privatna arhiva

Zdravstveni radnici su naši heroji koji se već mesec dana bore protiv epidemije korona virusa, ne spavaju, rade dežurstva od po 24 sata, ne viđaju svoje članove porodice, odvojeni su od svoje dece kako ih ne bi potencijalno ugrozili. Na tome im nismo zahvalni samo mi, odrasli, već i deca koja na sebi svojstven način žele da im odaju prizanje za sve što čine za nas.

A zahvalnost i želju da svim lekarima i medicinskim radnicima da do znanja da su i njeni heroji, u svoj crtež je pretočila jedna devojčica, M. V. stara 12 godina, učenica Osnovne škole Radoje Domanović u Nišu.

Na njenom crtežu prikazani su zdravstveni radnici sa zaštitnom opremom, uokvireni u srcu napravljenom od prstiju obolelog pacijenta.

Devojčica je svoj rad poslala na konkrus Anite Pešić, devojke koja se inače bavi izradom lutaka, a koja je želela da pokloni svoje lutke deci na koju epidemija korona virusa podjednako utiče kao i na odrasle.

- Raspisala sam 1. aprila na svojoj Fejsbuk stranici Prvoaprilski konkurs za najbolji dečji crtež na temu "Srce jedinstva". Tačnije, pesma koju sam napisala se tako zove i po njoj su deca radila ilustracije - kaže za Telegraf.rs Anita.

Pored svih divnih radova, stigao je i onaj dvanaestogodišnje devojčice koji je Anitu posebno ganuo.

- Zaplakala sam kad sam videla taj rad. Zaista je divno - kaže naša sagovornica koja je u četvrtak proglasila nagrađene učesnike, a M. V. je dobila prvu nagradu.

Reč je o lutki koju je Anita napravila i koja se zove Vedrana.

Crtež, lekari, lutka Lutka Vedrana - za vedrije dane u samoizolaciji, Foto: Privatna arhiva

- Danas treba da joj uručim lutku Vedranu da joj razvedri ove dane izolacije - kaže ova talentovana mlada devojka.

Ne samo da pravi lutke, već Anita ima dara i za sklapanje rima. Ona je napisala pesmu "Srce jedinstva" koja se odnosi na trenutnu situaciju vezanu za korona virus u našoj zemlji.

- Svi ljudi i deca sveta jedinstvena sad su četa. Jedna nam je želja, svima - da baš svako zdravlja ima. Pomoli se Bogu s neba, da sve bude kako treba. Voli sve što živi, diše, svakim danom više, više! Što se ljubav brže širi, pre će virus da se smiri. Svet jedinstva srcem kroji i ničega se ne boji - stihovi su Anitine pesme.

Video: Divan gest nastavnika škole iz Pančeva: Snimili video đacima i poslali snažnu poruku

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA