≫ 

Stevanović o pacijentima na Infektivnoj klinici: 9 osoba je na respiratorima, u kritičnom su stanju

Na pitanje o tipu i vrsti terapije koju pacijenti dobijaju on je rekao da ostaje pri stavu da su takve informacije isključivo za struku

  • 1

Na redovnoj konferenciji povodom izveštaja o stanju u Srbiji izazvanog epidemijom korona virusa dr Dragan Stevanović rekao je da se na Infektivnoj klinici u Beogradu nalazi 39 osoba je sa potvrđenom covid-19 infekcijom od toga je 9 osoba na veštačkoj ventilaciji, od toga je jedna na invazivnoj, a 8 na neinzvazivnoj ventilaciji.

- Što se tiče pacijenata na ventilaciji, njihovo stanje je ozbiljno i kritično. Pored njih, nalazi se još 60 osoba u bolnici zbog jasnih znakova u kliničkoj slici, a u toku dana se očekuje potvrda da li su pozitivni ili ne - kazao je Stevanović.

Na pitanje o tipu i vrsti terapije koju pacijenti dobijaju, on je rekao da ostaje pri stavu da su takve informacije isključivo za struku.

- Pacijenti dobijaju terapiju shodno težini kliničke slike i manifestacijama bolesti, a u skladu sa našim nacionalnim preporukama koje su urađene oslanjajući se na iskustva i preporuka SZO, ali i drugih zemalja koje imaju iskustva u lečenju korona virusa. Posedujemo sve medikamente i imamo adekvatne uslove da svakom bolesniku pružimo maksimalan tretman - kazao je on.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA