≫ 

Dr Kon: Posle vikenda će morati da se odlučuje, kontakte treba skroz zabraniti

"Mi smo dobro, ako ostane ovako, krivulja će padati..."

Govoreći o broju novoobolelih, epidemiolog Predrag Kon, rekao je na redovnoj konferenciji da smo mi dobro i da ga raduje što zaravnjenje traje danima. 

- Mi smo dobro. Što se same krivulje tiče, i ona je dobro. Mi smo sad već peti dan u situaciji da je zaravnjenje ozbiljno. Plašimo se da virus ne uđe u neke najosetljivije delove, u kolektive u kojima su stari. Ali ako ostane ovako, krivulja će polako padati dok potpuno ne izgubi snagu. Muslim da je struka potpuno saglasna da bi kontakte trebalo potpuno zabraniti.

- Moramo da čekamo i gledamo iz dana u dan, čekati vikend i videti šta će se dešavati za vikend sa brojevima. Posle toga će morati da se odlučuje.

Svi epidemiolozi podržavaju mere potpune zabrane kontakata, rekao je dr Predrag Kon, i istakao da je mišljenje razmenio sa gotovo 20 epidemiologa. 

U Republici Srbiji je do 15 časova 9. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.867 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.586 osoba od kojih je 201 pozitivan. Hospitalizovan je 1.891 pacijent.

Na respiratoru je ukupno 127 pacijenata.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 12.347 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U poslednja 24 časa preminula je jedna osoba muškog pola, odnosno ukupno 66 od početka epidemije.

Prosek godina preminulih je 64,3.

Video: Doktorka Darija: Bliži se kraj epidemije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lav

    9. april 2020 | 19:30

    O cemu ovaj dr., prica, kad su vecina bolesnih u radnom odnosu i oni moraju da se krecu. Prica covek o nekim merama i kako jedna osoba moze mnogo njih da zarazi... PA DOCO KAD SI TAKO PAMETAN ZATVORI JURU

  • Tišljer 036

    9. april 2020 | 18:46

    Ajde bre sve neki.... Pa bolje da ste rekli 6 meseci pa da nam se sve završi za mesec dva nego ovako svaki dan još dve nedelje kakva ste vi to Struka kakvi ste vi to lekari kavi ste to psiholozi kako to od najsmešnijeg virusa hahahahaaha do ne možete ni u svoj podrum na prozor u prodavnicu ma ni frižider da otvorite..... Ma ok ne znate al ne vežbajte više sam dr nestorović reče ma šta smo sve preživeli hahahahahaha bonbardovanja ratove itd itd a u sve to nismo izgubili živce i nerve i veru i..... Ok najbliže prodavnice apoteke u polu prečnikom do 500m kretanje ok ali ovo ubijanje u pojam maltretiranja pretnje sa kaznama zatvorima grobljima ma dosta više.... A odma posle korone biće režije tužbe za iste i trljanje ruku izvršitelja.... Da nas Bog sačuva jer ova "struka" ni sebe nezna da čuva i sve mi više liče na neke psihiće kojima je palo da mogu da nas vozaju pa ko kolko izdrži.... Što je mnogo mnogo je.

  • Pitanje

    9. april 2020 | 15:51

    Na 3000 zarazenih ste prebukirani, puca sistem, odgovornost prebacujete na ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA