≫ 

Priča nultog pacijenta iz Bačke Topole: Upala je zahvatila pluća, osećao sam olakšanje jer nije rak

- Svi su bili uplašeni. Kada je konstatovano da sam pozitivan na korona virus već sam bio u bolnici, bio sam jako loše, gušio sam se, nisam mogao da dišem bez kiseonika - rekao je Đantar

  • 2
Igor Đantar, nulti pacijent Printskrin: Tv Pink

Igor Đantar (43), privrednik iz Bačke Topole, nulti pacijent u Srbiji, prve simptome korona virusa je osetio 27. februara, odnosno 28. februara. Kako kaže, imao je visoku temperaturu - 39,5, slabo se osećao i nije mogao da ustane iz kreveta.

- Drug mi je preporučio da odmah nakon vikenda, odem kod pulmologa na snimanje pluća. Ispostavilo se da imam upalu pluća. Doktorka je na snimku videla tamnu senku, mislila je da je nešto ozbiljnije od upale pluća. Prepisala mi je lekove i rekla da dođem za pet dana - rekao je Đantar za Pink.

Kako kaže, nije se osećao bolje i dva dana kasnije je ponovo otišao kod pulmologa.

Bio sam srećan jer nije rak

- Upala je prešla sa leve i na desnu stranu. Doktorka me poslala na CT i ispostavilo se da je virusna infekcija, da nije rak. Možda je to glupo reći, bio sam srećan jer nije rak.

Đantar sumnja da je korona virus dobio u Mađarskoj.

- Nedelju dana pre toga sam bio u Budimpešti, mislim da sam se tamo zarazio. Za šest, sedam dana sam osetio prve simptome - kaže Đantar.

Odmah se izolovao zbog dece

On je, kako navodi, dobio temperaturu i mislio je da je običan grip, pa se odmah izolovao jer ima malu decu, koja su već tog vikenda otišla kod bake i deke.

- Svi su bili uplašeni. Kada je konstatovano da sam pozitivan na korona virus već sam bio u bolnici, bio sam jako loše, gušio sam se, nisam mogao da dišem bez kiseonika, nisam mogao da odgovaram na pozive, tek na poneku poruku - rekao je Đantar.

On je rekao da je danas bio na kontroli i da mora da bude na bolovanju još mesec dana. Đantar kaže da ove godine, kako su mu lekari rekli, neće moći da trenira. U bolnici je proveo ukupno 24 dana.

- Prvih sedam dana kao i da nisam bio tamo. Prvih 14 dana je sporo prolazilo. Osećao sam se dobro i mislio sam da mogu da idem kući, ali su mi rekli da je bolje da budem u bolnici i jeste tako - rekao je Đantar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Saki

    10. april 2020 | 07:52

    Ovi doktori bez dodira sa pacijentima Darija Kisić Tepavčević i Predrag Kon su jedni obični prodavci magle prezentujući statističke podatke i tuđe analize sa interneta. Ko je studirao medicinu zna da na fakultetu ko je hteo da pobegne od bilo kojih kontakata sa pacijentima išao je na smer epidemiologije ili higijene. Niko njih ne napada po osnovu seksizma omalovažavanja i sl. kao što pojedini mediji prikazuju, već narod treba da zna da oni ne leče pacijente, ne oblače radnu i zaštitnu uniformu, ne rade u laboratorijama i nemaju nikakav rizik veći od običnih građana. Ne mrdaju iz kabineta i ne skidaju se sa interneta dobijajući podatke od svih lokalnih kriznih štabova i to pročitaju svaki dan u 15:00 pred kamerama. To je istina i činjenično stanje. Narod svaku noć ne aplaudira njima već onim doktorima i sestrama koji su svakodnevno u kontaktu sa zaraženima i koji im spašavajući živote često se i sami zaraze. Krajnja opcija je da ih priključe na aspirator. To je istina a vi proverite i lupajte minuse koliko hoćete.

  • Tile

    9. april 2020 | 23:33

    Svako dobro tebi i tvojoj porodici !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA