≫ 

Nestorović otkrio koji je prvi siguran simptom korona virusa: "Baš je čudan, mi to nismo tako učili"

Poznati pulmolog istakao netipičnosti virusa

Branislav Branimir Nestorović Pulmolog

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Doktor Branimir Nestorović gostujući u specijalnoj emisiji na TV Pink povodom epidemije korona virusa u Srbiji, govorio je o prvim simptomima ove zaraze.

- Ovo je najvažniji simptom, gubitak mirisa. Ovaj simptom je zajednički svima i to je prvi simptom koji je siguran. Gubitak čula ukusa ređe se događa, ali čulo mirisa prvo nestaje i to znamo zasigurno da je prvi simptom korone.

Razlika između onih koji imaju alergiju i koji, recimo, kijaju dok su napolju i onih sa koronom je taj što će ovi sa alergijom prestati da kijaju kada uđu u kuću.

Ovaj virus napada creva, bubrege, mozak, ima osobine koje nijedan drugi virus nema. Ovaj virus se zadržava i do 14 dana, što obično nije slučaj. Ne napada decu, a oni su obično najugroženiji. Baš je čudan, mi to tako nismo učili - rekao je doktor Nestorović, prenosi Pink.

Takođe, istakao je da je netipično i da virus manje napada decu i trudnice, ali da za to ne postoji pravo objašnjenje.

Danas u Srbiji ima 2.867 zaraženih korona virusom, a 66 naših građana izgubilo je bitku. Hospitalizovano je 1.907 ljudi, a na respiratorima je 127 pacijenata.

Video: Presek stanja: Od korona virusa u Srbiji umrla još jedna osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stid. Sramota. Obraz?

    9. april 2020 | 22:56

    Prika, ti si svoju stručnost, ljudskost i brigu već onomad pokazao, nego - kreni ti lagano u Milano, u šoping. Dosta nam je tvojih praznih priča, svako bogovetno veče.

  • Bob 68

    9. april 2020 | 23:03

    Gledajući klipove na YouTube dotičnog doktora, moram priznati da sam ga poštovao, ali posle ovoga, molim sve da ga ne gledaju, možda ga neko i posluša a posle kuku njemu

  • Bice bolje

    9. april 2020 | 22:59

    Lud je onaj ko slusa ovoga dulitla covek stalno izmislja nesto nezna sta vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA