≫ 

Na Torlaku 12 zaposlenih zaraženo korona virusom, izvršena preraspodela zdravstvenih radnika

- Tamo su od početka i kolege sa Instituta za mikrobiologiju i svakodnevno pomažu sve u cilju da se održi nivo masovnog testiranja - rekla je danas dr Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za medije

  • 2

Na Institutu Torlak rade 223 osobe i kod 12 osoba je laboratorijski potvrđeno prisustvo korona virusa. Procedure su praktično iste kao i u svim ostalim ustanovama i za sve druge osobe. Na Institutu Torlak je izvršena preraspodela zdravstvenih radnika da se smanjenje broja zaposlenih ne bi osetilo u funkcionisanju Instituta.

- Tamo su od početka i kolege sa Instituta za mikrobiologiju i svakodnevno pomažu sve u cilju da se održi nivo masovnog testiranja - rekla je danas dr Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za medije.

Ona na pitanje da li je zaražena i v.d. direktorke Torlaka nije odgovorila direktno.

U Srbiji u poslednja 24 sata ima 5 mrtvih, što je do sada ukupno 71 žrtva korona virusa, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Od poslednjeg izveštaja do danas u 15 časova testirani su uzorci 1893 osobe, od kojih je 238 pozitivno. Hospitalizovano je ukupno 2.107 pacijenata, na respiratorima je 136 pacijenata. Ukupno testirano do sada 14.24 osoba.

Među preminulima su četiri osobe muškog pola i jedna ženskog. Smrtnost je u ovom momentu 2,29 odsto.

Video: U poslednja 24 sata u Srbiji preminulo pet osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA