≫ 

Lončar: U bolnici 228 zdravstvenih radnika. Poštovanje preporuka je proporcionalno rezultatima

Ministar zdravlja poručio da sve zavisi od ponašanja građana, te da je potrebno suzdržati se od kontakata

  • 5
NIŠ VUČIĆ OBRAĆANJE MOJSILOVIĆ, TIODOROVIĆ.VUČIĆ, LONČAR I BULATOVIĆ Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Mnistar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je u večerašnjem televizijskom gostovanju da će u zavisnosti od poštovanja preporuka lekara direktno proporcionalne biti i posledice, odnosno rezultati.

- Nemojmo zaboraviti osnovno - apelovao je na RTS-u odgovarajući na pitanja o tome kada će se situacija sa vanrednim stanjem privesti kraju, odnosno o eventualnom pooštravanju mera, dodajući da sve zavisi od ponašanja građana.

On je rekao da u postojećim kovid-bolnicama ima malo slobodnog mesta za prijem novih pacijenata, te da će im se pridružiti bolnica na Banjici (u Beogradu) i u Leskovcu.

Rekao je i da su postojeće bolnice uglavnom reorganizovane, te da su mahom posvećene lečenju zaraženih korona virusom.

- Situacija se rešava tako što nema kontakta - poručio je da se odluka o testiranju donosi na osnovu stručne analize epidemiologa i infektologa, te je u odgovoru na pitanje novinara ko treba da se testira apelovao da se dozvoli lekarima da donesu procenu o tome ko je kandidat za test.

Iako su predstavnici struke na konferenciji izlagali o tome kako se kriva zaravnjuje, te da su zadovoljni rezultatima testiranja, odnosno nevelikim porastom obolelih, ministar je istakao da on lično nije zadovoljan.

Govorio je i o lečenju krvnom plazmom što je, kako tvrdi, ozbiljan posao koji se mora obaviti u ograničenom vremenskom roku.

Ujedno, javno se zahvalio predsedniku države za to što je, ocenjuje Lončar, pomogao da se sačuva državno zdravstvo i za to što je zahvaljujući njegovoj pomoći obezbeđena oprema, u kako je rekao, dovoljnim količinama.

Takođe, saopštio je da je od ukupnog broja zarženih zdravstveni hradnika, koji prelazi brojku od 400, njih 228 hospitalizovano.

lon

Video: Moramo da se ponašamo kao da smo svi potencijalni nosioci, svi medicinari nose zaštitnu opremu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    10. april 2020 | 22:20

    O vidi ga ziv je

  • Salce

    11. april 2020 | 12:01

    Uvaženi gospodine ministre na Medicinskom fakultetu u Beogradu gde je i vanredni profesor dr Darija Kisić Tepavčević osim onih profesora koji su u penziji, postoje u istoj oblasti aktivni i redovni profesori: Tatjana Pekmezović, Ljiljana Marković Denić i Sandra Grujičić. Prof Sandra Grujičić ima 65 radova i godišnje objavi 4 rada, prof Ljiljana Marković Denić ima 84 rada i u proseku objavi godišnje 5 radova, dok prof. Tatjana Pekmezović ima ukupno 367 radova od kojih 235 radova na SCI listi sa Hiršovim indeksom 25. Profesorica Pekmezović objavi više radova od prof dr Darije Kisić Tepavčević i sa ukupnom citiranošću 2500. Za uvaženu prof Tatjanu Pekmezović očigledno niko nije čuo ili žena nema neke druge kvalitete koje ima vanredni prof. dr Darija Kisić Tepavčević. Gospodo pre nego što lupate minuse proverite istinitost komentara i ne okreće temu u pravcu mržnje seksizama i omalovažavanje jer ovo je isključivo samo struka koju Srbija treba da zna.

  • Majda

    11. april 2020 | 00:14

    Malo cesce da te gledamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA