Utešna poruka sveštenika Slobodana: Porodica je naša mala crkva koju imamo u svom domu, ojačajmo je

"Ljudska civilizacija je kroz istoriju prošla brojna iskušenja, to nije zaobišlo ni nas"

  • 1
Sveštenik Slobodan Jakovljević i Hram vaznesenja gospodnjeg u Čačku Foto: RINA

Pravoslavni Hrišćani proslavili su jedan od najtežih Vaskrska u svojoj istoriji. Iako je prema verovanju stradalna nedelja samo jedna i to ona pre Hristovog vaskrenja, ove godine se ona nastavlja i dalje, a prema rečima sveštenika u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg  u Čačku, Slobodana Jakovljevića, trajaće sve dok se konačno ne izborimo sa nevidljivim neprijateljem sa kojim bitku vodi ceo svet.

- Ljudska civilizacija je kroz istoriju prošla brojna iskušenja, to nije zaobišlo ni nas. Međutim, kad osetimo da više ne možemo, treba se setiti svega što su proživeli naši preci i kroz kakve nedaće su prošli. Teških vremena uvek je bilo i sva su prošla, tako će i ovo. Treba da se molimo Bogu da nam da snage da izdržimo sve pritske sa kojima smo suočeni. Ukoliko imamo duhovni mir sve nedaće lakše ćemo prebroditi - rekao je otac Slobodan.

On je podsetio da iz ove situacije koju mnogi prvi put proživljavaju treba izvući pouke, kako bi iz ovoga zaista izašli kao pobednici.

- Da se zbližimo jedni sa drugima. Da budemo solidarni i humani, to je ono što će mnogi od nas sada naučiti. Treba jačati porodicu, to je mala crkva koju svi mi imamo u svom domu i treba da se molimo za nju. Ako ojačamo porodicu, bićemo jači kao narod - poručio je otac Slobodan Jakovljević.

Video: Kon naveo tri uslova za ukidanje policijskog časa u Srbiji

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 1

    22. april 2020 | 12:34

    Pope odgovori nam ,kome da verujemo nauci ili religiji da bi preživeli napad ovog virusa,to bi za ljude bilo veoma značajno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA