Dosadio im karantin, pa su napravili deponiju od vidikovca na Sokolici

Vidikovac na Sokolici, jedno je od omiljenih šetališta u Prijepolju

  • 2
Vidikovac na Sokolici Očišćen vidikovac na Sokolici, Foto: Rina

Prolećno sunce, ali i zatvoreni kafići usmerili su veliki broj posetilaca u prirodu. Vidikovac na Sokolici, jedno je od omiljenih šetališta u Prijepolju, ali vrlo često građani nakon uživanja na otvorenom često zaborave nešto da ponesu sa sobom, a to je - smeće. Pivske flaše, plastične kese, ostaci roštilja samo su deo otpada koji gotovo da je zatrpao ovo brdo. Uprkos vanrednom stanju, radnici Turističke organizacije iz Prijepolja, zasukali su rukave i očistili ovaj kraj.

- Zbog konfiguracije terena, kamion komunalnog preduzeća nije u mogućnosti da priđe do samog vidikovca i da ukloni otpad. Iako nije naš posao da čistimo smeće, kao odgovorni ljudi i ove godine smo se organizovali, nismo čekali komunalce već smo zasukali rukave i očistili smeće koje se nalazilo kod vidikovca. Ovom prilikom apelujem na sve koji posećuju ovo mesto da ne ostavljaju za sobom smeće - kaže direktor TO Prijepolje Nebojša Svičević i dodaje da će već u ponedeljak turistički uposlenici krenuti sa čišćenjem plaže na Petrovcu.

Vidikovac na Sokolici Nisu mogli da gledaju smeće i sami prionuli na posao, Foto: Rina

Projekat izgradnje vidikovca na Sokolici, koji je završen krajem 2016. godine iznosio je 1,1 milion dinara.

Opština Prijepolje učestvovala je sa 350 000 dinara, a ostatak sredstava obezbedilo je Ministratvo trgovine, turizma i telekomunikacija preko projekta Turističke organizacije regije Zapadna Srbija „Izgradnja i opremanje deset vidikovaca“.

Vidikovac na Sokolici Vidikovac na Sokolici omiljen među građanima Prijepolja, Foto: Rina

Posetioci koji dolaze na vidikovac, dobili su priliku da sa tog mesta posmatraju sve lepote grada na Limu. Pogled puca i ka nekim od najlepših planina u Srbiji – Zlataru, Zlatiboru, Jadovniku.

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Vojvodina

    23. april 2020 | 18:53

    Ako se ne varam, Prijepolje je ono mesto gde kad ulazis sa severa, deponija se prostire uz put na ulazu u grad, smrdi, gori i zatrpava magistralni put. Toje moj utisak o Prijepolju.

  • 1989

    23. april 2020 | 18:11

    Ma nisu to Srbi.To nas mrzi zapad i amerika. pa nam oni bacaju otpad.☺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA