≫ 

Ćuprija treća u Srbiji po broju obolelih, za 7 dana ukida mere: Vraćaju se frizeri, pijace, teretane

U poslednja dva dana prisustvo korona virusa potvrđeno kod još pet građana opštine Ćuprija

  • 0
Opštinska uprava Čuprija Foto: Opštinska uprava Čuprija

U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije o ublažavanju određenih mera u borbi protiv virusa korona, Opštinski štab za vanredne situacije u Ćupriji doneo je nove zaključke. Od ponedeljka, 4. maja, dozvoljava se rad zelenim pijacama, frizerskim i kozmetičkim radnjama, teretanama, fitnes klubovima i kladionicama, uz obavezno poštovanje preventivnih mera.

Takođe, od idućeg ponedeljka će prestati da važi i ograničenje rada  koje se odnosi na pekare na teritoriji opštine, koja je bila rekorder po broju obolelih u odnosu na broj stanovnika i zauzela treće mesto nakon Beograda i Niša.

U poslednja dva dana prisustvo korona virusa potvrđeno kod još pet građana opštine Ćuprija, a ukupan broj zaraženih je 234.

U istom periodu, u svih šest samouprava Pomoravskog okruga, zabeležen je 41 novozaraženi, od toga najviše u Paraćinu 11 i u Jagodini 10.

Posebne mere koje će sprovoditi pre svega frizerske i kozmetičke radnje, kao i teretane, fitnes klubovi i kladionice, propisane su instrukcijama.

Video: Koja su nova žarišta u Srbiji?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA