≫ 

Žena pozitivna na koronu rodila zdravu bebu u Zrenjaninu

Ovo je druga porodilja u Zrenjaninu koja je na svet donela bebu, a bila je pozitivna na koronu

  • 1
novorođenče, beba i mama, beba Ovo je druga porodilja u Zrenjaninu koja je na svet donela bebu, a bila je pozitivna na koronu / Foto: Pixabay.com

Jedna porodilja u Zrenjaninu, pozitivna na koronavirus, uspešno je juče porođena carskim rezom. Po rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo,  dr Zorana Gojkovića, mama i beba su odličnog zdravstvenog stanja. Ovo je druga porodilja u Vojvodini koja je rodila zdravo dete, a bila je zaražena koronavirusom.

Rezultat u borbi sa korona virusom koji ima Vojvodina je izuzetan kada se uporede brojke sa drugim delovima države a to pokazuju i najnoviji podaci: od ukupno 239 testiranih na virus korona u Vojvodini u poslednja 24 časa, novozaraženih je 19, rekao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na konferenciji za novinare u Novom Sadu, piše RTV Santos. 

Dodajući da je većina novozaraženih u Vršcu, Mirović je precizirao da je od pojave virusa 6.marta pa do danas ukupno testirano 7.190 ljudi u AP Vojvodini, a od tog broja 656 je pozitivno.

– Iz Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu do sada je otpušteno 150 ljudi, a samo u toku jučerašnjeg dana devet pacijenata je otpušteno iz te zdravstvene ustanove.Bolnice u Pančevu do sada je otpustila 170 pacijenata.Od početka pandemije do danas umrlo je 18 pacijenata u KCV – rekao je Mirović.

Video: Trudnica zaražena korona virusom rodila zdravu devojčicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    27. april 2020 | 23:09

    Бравооо ❤️💙❤️💙❤️💙🌺🌺🌺 живи били и здрави ви и ваше дете

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA