≫ 

Neko je nepismenim grafitom oskrnavio Spomenik srpskim ratnicima u Kraljevu: Spomenuo je i Obilića

Spomenik srpskim ratnicima u bojevima od 1912. do 1918. godine, kojeg Kraljevčani iz milošte zovi "Milutin", detaljno je rekonstruisan i očišćen pre dve godine

  • 4
Oskrnavljen spomenik srpskim ratnicima

Foto: Info KV Press

U noći između utorka i srede zasad nepoznati vandali oskrnavili su Spomenik srpskim ratnicima u centru Kraljeva ispisavši grafit najverovatnije auto-sprejom čiji su sadržaj ili poruka jasni samo njegovom autoru.

Ovaj klasičan primer vandalizma na popularnom "Milutinu" naljutio je Kraljevčane koji nisu krili ogorčenje zbog ovog čina, piše portal Info KV Press.

- Taj što je to uradio nema ni gram mozga. Sram ga bilo! Kakvu god je poruku hteo da pošalje i kome god je ona bila namenjena, promašio je mesto, al kome ti to da objasniš - ljutito je komentarisao jedan Kraljevčanin, dok njegov sugrađanin prolazeći kraj spomenika dodaje:

- Vidi, pominju Obilića u poruci…Pa, on bi se prvi postideo ovakvog vandalskog čina!

Spomenik srpskim ratnicima u bojevima od 1912. do 1918. godine, kojeg Kraljevčani iz milošte zovi "Milutin", detaljno je rekonstruisan i očišćen pre dve godine za šta su lokalna samouprava i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojili četiri miliona dinara.

Video: Ženi na kolima ispisali odvratnu poruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA