≫ 

Nastavljen Pinkov konvoj solidarnosti

Akciji se dobrovoljno priključilo nekoliko firmi

  • 8
Željko Mitrović Željko Mitrović - Foto: Printscreen/Youtube/RTV Pink Official

Već mesec dana, Željko Mitrović i "Konvoj solidarnosti" obilaze celu Srbiju u humanoj misiji - da svima onima koji su na prvoj liniji odbrane od koronavirusa, kao i onima koji su najugroženiji, uruči zaštitnu opremu. U okviru akcije "Konvoj solidarnosti", koju su pokrenuli Željko Mitrović i njegova kompanija "Pink Media Group", do sada je podeljeno više od 50.000 zaštitnih vizira i specijalnih naočara.

Kako upravo Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj predstavlja mesto gde TV Pink i Željko Mitrović odvajaju najvise sredstava i donacija u proteklih 13 godina – to je pravo mesto da se "Konvoj solidarnosti" posle mesec dana privede kraju i to najvećom donacijom ovoj ustanovi do sada.

Videvši misiju "Konvoja solidarnosti" i na inicijativu Željka Mitrovića za pomoć domovima za nezbrinutu decu, akciji se dobrovoljno priključilo nekoliko firmi, koje su među najuspešnijima u Srbiji.

Željko Mitrović, kao i predstavnici ovih firmi, ali i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević, danas su došli u Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj kako bi direktoru Zoranu Milačiću uručili najveću donaciju koju je ova institucija do sada dobila, koja uključuje, između ostalog, komplete "Beneton" garderobe i obuću za vise od 400 sticenika ove ustanove, igračke, sportsku opremu, dečiju kozmetiku, kolače, torte, razne slatkiše i grickalice, kao i dodatna dezinfekciona sredstva za ustanove koje obuhvata Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

- Kako se bliži kraj ovoj dosadnoj koroni i život se normalizuje polako, mi smo došli da obiđemo našu dečicu u Zvečanskoj i u ostalim domovima. Naravno, ovog puta deca nisu tu iz mera predostrožnosti i mera zaštite, ali svejedno, karakter ove akcije je malo drugačiji, pa ću posvetiti nekoliko reči tome. Svaki put kada u narednom period budemo organizovali ovakvehumanitarne akcije, pre svega za decu bez roditeljskog staranja, to ćemo uraditi sa svojim prijateljima koji su ovde i koji su obezbedili velike količine sredstava. Ja bih rekao da je ovo jedna od najvećih donacija koja se ikad desila u Zvečanskoj, a podrazumeva i garderobu, sredstva za higijenu, kozmetiku, obuću i razne druge stvari. Veoma je važno, i veoma sam srećan zbog toga, što je našom humanitarnom inicijativom pobuđen veliki broj privrednika, koji su se sami javili da se priključe sledećim akcijama koje su humanitarnog karaktera i koje oslikavaju jednu opštu društvenu solidarnosti – rekao je Željko, navodi se u saopštenju.

Željko Mitrović Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj predstavlja mesto gde TV Pink i Željko Mitrović odvajaju najvise sredstava - Foto: Printscreen/Youtube/RTV Pink Official

Zahvalnost za najveću donaciju Zvečanskoj do sada izrazio je i direktor doma, Zoran Milačić.

Veliko je zadovoljstvo što danas zajedno sa Željkom možemo daobeležimo ovaj dan, u teškim vremenima epidemije, i da obradujemo decu. Željko je sa svojim prijateljima, predstavnicima uspešnih kompanija obezbedio sve ove proizvode koji će pričiniti veliko zadovoljstvo i radost za decu. Ovo je sigurno nešto što unapređuje rast i razvoj naše dece, i ja se zahvaljujem svima – rekao je gospodin Milačić.

Danas je u Domu u Zvečanskoj bio i ministar ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević, koji se zahvalio Željku, ali i svim kompanijama koje su učestvovale u ovoj akciji.

U ovo vreme koje je stvarno teško i kada se borimo protiv epidemije svakog dana, , ovi trenuci sigurno padaju teško deci koja su izolovana i ne mogu da izađu napolje, i svakako ne zaslužuju da osete sve te teškoće. Upravo ove društveno odgovorne firme, na čelu sa TV Pink, učiniće ovo vreme lepim, i da shvate da u ovim teškim vremenima postoje lepi trenuci. Zahvaljuem se svima na tome, oni će sigurno nastaviti sa ovakvim društveno odgovornim ponašanjem i mislim da će obradovati još mnogo dece širom Srbije. I samo da napomenem da svi ovi paketići neće ući direktno u zgradu, direktor će preduzeti sve mere kako bi se ova roba dezinfikovala – rekao je ministar Zoran Đorđević.

Na ovaj način "Konvoj solidarnosti" je se približava kraju - i to usrećujući one najmlađe. Ovom akcijom Željka Mitrovića i kompanija koje su podstaknute njegovim primerom odlučile da učestvuju, mališanima su ulepšani dani ograničenog kretanja. Ova akcija predstavlja samo nastavak svega što su Željko i TV Pink do sada uradili za drugare iz Zvečanske – organizovanje letovanja, posete predstavi “Dizni na ledu” i drugim manifestacijama, kao i akcije renoviranja i opremanja igraonica u pet ustanova koje pripadaju Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj. Nakon adaptiranja igraonice u domu “Drinka Pavlović”, Željko nastavlja u narednom periodu da drugari iz preostale četiri ustanove dobiju novi, moderno opremljeni prostor za igru i rekreaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    30. april 2020 | 16:51

    Da jos posalje one iz zadruge da raznose bio bi pun pogodak.

  • lot

    30. april 2020 | 16:13

    Svaka cast jedini sto pomaze a ima ih bogarih u srbiji vise od njega al nisu pomogli ni jedan dinar nego bi jos uzelibod drzave.zdrav i srecan bio Zeljko zasluzio si bog sve vidi

  • Toma

    30. april 2020 | 19:16

    Svaka cast vlasniku kompanije,, Pinka, , Zeljku Mitrovicu.Covek iz srca toliko je podelio i deli pomoc pre svega nejakim i bolesnim, a i hrabrima u epidemiji Korona virus!!? Mitrovic je ocito primer svima, posebno i drugima da podji njegovim stopama.?! Moj predlog je da ga Drzava odlikuje na dostojan nacin?! Od srca iskreno toma m.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA