≫ 

Deka Đorđe (72) u svom dvorištu prešao dva miliona koraka: Putem aplikacije pešači čak do Italije

Planinar Đorđe Grga tako je želeo da da podršku zemlji koja je bila najviše pogođena epidemijom korona virusa

  • 1
Đorđe Grga, penzioner Printskrin: Youtube/RT Vojvodine

Penzioner i planinar iz Vršca, Đorđe Grga (72), nije dopustio da ga karantin zbog korona virusa spreči u šetnji u kojoj uživa decenijama.

Došao je na ideju da svoje dvorište pretvori u evropske metropole i tako je za 50 dana prešao više od dva miliona koraka, navodi Radio-televizija Vojvodine.

Nakon što je za rođendan od najbližih dobio android telefon, otkrio je njegove mogućnosti. U tom periodu je proglašeno i vanredno stanje pa je došao na ideju da na nešto drugačiji način realizuje u svom dvorištu svoju strast prema planinarenju i šetnji.

- Jedna od opcija je bila i ta za šetanje. Bilo je tu nekih nivoa koje sam ja krenuo da ispunjavam.

Kao znak podrške, želeo je da prepešači, makar i samo putem aplikacije, od Vršca do Italije, zemlje koja je najviše bila pogođena epidemijom korona virusa.

- Dnevno prelazim oko 40 kilometara, to znači da moram da napravim 400 krugova u svom dvorištu. Sad sam na 1428 kilometru, tj. na Azurnoj obali - kaže penzioner.

Oko 15. maja Đorđe planira da stigne i do Barselone i nada se da će do tada ova pandemija da prestane.

Video: Deka Proka pronalazač zaprepastio meštane, jezdio u ovakvom vozilu po gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    4. maj 2020 | 15:41

    deda djordjeza 1 sat predje 5-6km dnevno kaže 40 km znači 8 sati dnevnog pešačenje +do 4 sata izmadju male pauze znači najmanje 12h je aktivan to je već 100% profesionalac a ne amater svaka čast mladi bi trebalo da se ugledaju na deku a neki od mladih ni nekoliko stotinaa metara ne mogu da prepesace

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA